Slovenska golbal reprezentanca je izvrstno začela nastop na EP B divizije na Portugalskem, kjer je uvodoma porazila Madžarsko (14:7), potem pa še Dansko (7:5).

0510-slovenija

„V prvem polčasu smo imeli velike težave v obrambi, sploh na centrski poziciji. Ko je Ledinek zamenjal Vogrinčiča na tej poziciji, smo popravili tudi igro v obrambi. V drugem polčasu so bili zelo razpoloženi za igro Ledinek, Koščak in Višnikar, ki so tudi naredili preobrat. Prve minute na tako visokem nivoju, je dobil Hodžić, ki je dobro opravil svoje delo,“ je prvo tekmo opisal trener Ivan Vinkler.

„Na drugo tekmo smo začeli v postavi Ledinek, Vogrinčič in Koščak. Sam pričetek je bil zadovoljiv, vendar smo na hitro naredili nekaj napak in nasprotnik nam je ušel na 1 : 4. Sredi prvega polčasa smo naredili menjavo (Vogrinčič-Višnikar), ki je že do polčasa obrodila rezultat in boljšo igro. Polčas se je končal z 4 : 4. Tako smo tudi nadaljevali v drugem polčasu. Odlično smo igrali predvsem v obrambi. Pri vodstvu za gol, smo poskrbeli za nekaj dodatne napetosti, saj smo si dali kar sami gol pri metanju žoge v avt. Kljub temu smo končnico odlično odigrali in z dvema goloma zmagali. Pohvalo za odlično igro si na tej tekmi res zasluži Koščak. S to zmago smo že napredovali četrtfinale,“ je še dodal Vinkler,

Proti Španiji in Portugalski

Danes ekipo čakata dve tekmi v drugi dvorani, kjer bodo spet drugačni pogoji. Prvi nasprotnik so domačini Portugalska in popoldne še Španija, ki ima prav tako dve zmagi.

Print Friendly, PDF & Email