Sloveniji je uspelo. Naša moška golbal reprezentanca se s 3. mestom na EP B divizije vnovič prebila v A divizijo. Na zadnji tekmi prvenstva na Portugalskem je Slovenija s 7:5 (3:2) porazila Izrael. V dresu Slovenije so igrali Boštjan Vogrinčič, Matej Ledinek, Borut Višnikar, Blaž Koščak in Elvis Hodžić, ekipo pa sta vodila trenerja Klemen Bajc in Ivan Vinkler.

„Na evropsko prvenstvo skupine B smo šli z ciljem in željo ostati v skupini B. Vrnili smo se z osvojenim tretjim mesto in uvrstitvijo v skupino A ter bronasto medaljo. Cilj je bil presežen, ker smo dobro trenirali in v pravem času bili v pravi formi. Ekipa je bila čez celo prvenstvo psihično stabilna in motivirana, zato navkljub nekaterim napakam ni popustila in se je borila do konca. Ta uspeh nam je pokazal, da smo delalo dobro, in da gremo v pravo smer.  Na tem moramo graditi naprej in se še izboljševati,“ je dodal kapetan Boštjan Vogrinčič.

Zrelo proti Izraelu

„Tekmo proti Izraelu smo pričeli z drugačno prvo postavo, kot je bila v polfinalu. Višnkarja je zamenjal Vogrinčič, ki je zelo dobro odigral celotno tekmo. Družbo sta mu delala Ledinek in Koščak, ki je spet odigral odlično v obrambi in solidno v napadu. Tekma se ni pričela po naših notah. Kmalu je nasprotnik povedel. To nas ni zmedlo in kmalu smo stvari postavili na našo stran. Do polčasa smo obdržali visok ritem igre in ga dobili za en gol. Razveseljivo je bilo, ker smo v večini delovali v obrambi dobro. Tudi v drugem polčasu smo v tem ritmu nadaljevali in povedli za tri gole. Vendar tekma s tem še ni bila dobljena, ker se je igralcem pripetilo nekaj napak, ki se ponavadi ne. Tudi to smo zdržali in na koncu zasluženo osvojili 3. mesto,“ je tekmo opisal trener Ivan Vinkler, potem pa dodal:

„To prvenstvo je bilo kakovostno, ker so res odločale malenkosti med ekipami. Nasploh se je krog dobrih golbal ekip še razširil. Skozi celotno prvenstvo smo delovali dobro. Nismo imeli nobene slabe tekme, zato sem zelo zadovoljen. Cilj smo vsekakor dosegli in ga po pomladitvi ekipe – prvič sta imela dvajsetletnika pomembno vlogo v začetni postavi. Sploh Koščak, ki trenira šele tri leta. Bravo, fantje!“

EP golbal, B divizija, tekma za 3. mesto, 8.10.
Slovenija – Izrael 7:5

polfinale, 7.10.
Slovenija – Anglija 7:9

četrtfinale, 6.10.
Slovenija – Poljska 9:8

predtekmovanje:
Slovenija – Madžarska 14:7
Slovenija – Danska 7:5
Slovenija Portugalska 8:7
Slovenija – Španija 6:3

Print Friendly, PDF & Email