V teh dneh se sezona začenja tudi za našega nadarjenega smučarja Jerneja Slivnika, ki ga od danes pa do petka čakajo štiri tekme evropskega pokala na Nizozemskem.

V Landgraafu bo nastopil na štirih slalomih, na uvodni preizkušnji sezone pa ga spremljata trener Roman Podlipnik in nekdanji paraolimpijec Gal Jakič.

0502_slivnik_00

:: Več o tekmi v Landgraafu

:: Koledar sezone in prizorišča tekem

Pred letom dni 1.

Na Nizozemskem Slivnik ne nastopa prvič. Lani je zmagal na slalomu v mladinski konkurenci, na slalomu članov pa je bil 16. Slivnik je na Nizozemskem lani opravil tudi klasifikacijo.

V Kranjski Gori in Trbižu

Pred Slivnikom je pestra sezona. Prihodnji mesec bo med 10. in 13. decembrom nastopal na odprtem državnem prvenstvu Nemčije in dve tekmah evropskega pokala. Med 18. in 20. januarjem bo v Kranjski Gori pred svojimi navijači štartal na tekmah za svetovni pokal, za tem pa sledi še svetovno prvenstvo v Trbižu (med 23. in 30.1.).

Februarja bo Kranjska Gora gostila smučarski kamp ter tekmo mladinskega in evropskega pokala. Slivnik, dijak jeseniške gimnazije, pa se bo preizkusil tudi na Hrvaškem, kjer bo 15. in 16. na sporedu evropski pokal.

Print Friendly, PDF & Email