Za Zvezo za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite je uspešno leto, ki je svoj vrhunec doseglo na 15. paraolimpijskih igrah v Riu. Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek sta osvojila 48. in 49. medaljo za Slovenijo.

EPINT v Laškem

Pred nami pa je leto 2017, kjer ne bo manjkalo mednarodnih tekmovanj, kjer se bodo merile naše športnice, športniki in ekipe. Slovenija pa bo gostila že januarja tekmi svetovnega pokala za smučarje, februarja pa še tekme evropskega pokala in kamp za mlade smučarje, maja bo že tradicionalni namiznoteniški turnir v Laškem, septembra pa še evropsko prvenstvo takisto v Laškem!

Začenjata Nik in Jernej

Čez slaba dva tedna (15.1.) Samobor na Hrvaškem pripravlja mednarodni karate turnir za osebe s posebnimi potrebami, slovenske barve bo zastopal Nik Sejdiji.

Med 23. in 31. januarjem Italija gosti svetovno prvenstvo v alpskem smučanju, kjer bo nastopil Jernej Slivnik, ki se bo meril v slalomu in veleslalomu.

Februarja Združeni arabski emirati med 19. in 28.2. gostijo strelke in strelce, ki jih čaka obračun za svetovni pokal. Strelci bodo na delu tudi med 25.5. in 4.6. tekmo svetovnega pokala organizirajo Korejci.

Dvakrat v Avstriji

Marca bodo na svoj račun prišli gluhi in naglušni smučarji, med 12. in 18. marcem bo avstrijski Innerkrems gostil svetovno prvenstvo z našo Anjo Drev. 14. marca pa se bodo v takisto v Avstriji (Schladming) začele zimske svetovne igre specialne olimpiade.

Konec aprila (26.4.) London gosti svetovno prvenstvo v maratonu za slepe.

Maja se bodo v Srbiji ali Romuniji (organizator bo znan v prihodnjih tednih) za evropske naslove kegljanju merili slepi in slabovidni.

Alen Kobilica na EP in SP

Po odmeven v Srbijo bo konec maja (med 28.5. in 4.6.) na svetovno prvenstvo v Srbijo odšla ekipa v športnem ribolovu, Alen Kobilica pa se pripravlja za EP v paratriatlonu (24.6.), svetovno prvenstvo ga čaka 14.9. na Nizozemskem.

Junija bo Makedonija prizorišče šahovske olimpiade.

Juliji bodo zaznamovali EP parakajak (14.-16.7. Bolgarija), SP v atletiki (14.7. – 23.7. Velika Britanija), in olimpijske igre gluhih (18.7. – 30.7. Turčija). Avgusta bo na Češkem še SP v parakajaku.

Golbalisti na Finsko

Slovenska golbal reprezentanca bo septembra nastopila na EP A divizije na Finskem, med 26.9. in 5.10. pa bo Slovenija gostila v Laškem evropsko prvenstvo.

Odbojkarice na Hrvaško

Plavalci se bodo na najvišji ravni merili med 30.9. in 7.10. na SP v Mehiki, evropske paraigre pa bodo med 9.10. in 15.10. v Italiji. Poreć in Hrvaška bosta pripravila EP odbojka sede (4.11. – 12.11.). Še vedno pa ni jasno, kdo in kje bo gostil SP B divizije v curlingu, SP v boccii, SP v plesu na vozičkih in SP v showdownu.

Print Friendly, PDF & Email