V Kranjski Gori se je končala uvodna tekma svetovnega pokala za smučarke in smučarje invalide. Tekma je bila posebna tudi zato, ker je na njej nastopil Jernej Slivnik, ki je postal prvi Slovenec z nastopom v svetovnem pokalu.

Najboljši na prvi tekmi

V ženski konkurenci so zmage šle na Slovaško (Farkasova, slepi in slabovidni), Kanado (Schaffelhuber, sedeči) in Kanado (Ramsay, stoječi). Pri fantih so se veselili Slovak Kubacka (slepi in slabovidni), Avstralec Gourley (stoječi) in Američan Walker (sedeči).

Dober debi

V konkurenci sedečih smučarjev je smučal tudi 16-letni Jeseničan Jernej Slivnik, ki je prvi tek končal na 18. mestu, v drugo pa kljub boljši vožnji odstopil.

Nova priložnost za dokazovanje Slivnika bo že jutri, ko bo v Kranjski Gori še druga tekma svetovnega pokala, tekmovalke in tekmovalci se bodo merili v slalomu.

Izjave po tekmi (trener Roman Podlipnik in Jernej Slivnik):

Izjemna gledanost

Ob tem velja omeniti, da je bila prav tekma iz Kranjske Gore tudi prva v zgodovini, ki si jo je bilo mogoče ogledati v neposrednem prenosu. Samo v prvi vožnji je videoprenos zabeležil na uradnem profilu FB World Para Alpine Skiing več kot 17.000 ogledov!

Glavni organizator tekmovanja je Hit Alpinea, partner projekta pa Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

:: Štartna lista in uradni rezultati

:: Videoprenos iz Kranjske Gore

Print Friendly, PDF & Email