V soboto zjutraj se je proti Španiji v mestu Sant Cugat odpravila slovenska boccia reprezentanca, ki jo od jutri naprej čaka nastop na evropskem pokalu, ki se bo sklenil 16. aprila. Slovenija bo nastopila v postavi Natalie Finkšt, Fabio Rizzi, Jakob Škantelj, Boris Šmigoc, Nataša Bartol, Matjaž Bartol. Novinca v ekipi sta Boris in Nataša, reprezentanca pa je razširjena in povečana tudi zavoljo novih zahtev in pravil. Članici in člani izbrane vrste bodo nastopili v posamični in ekipni konkurenci.

Dvojec Šotl&Zabukovec

Trenerka ekipe je Katarina Šotl, selektorica pa Barbara Zabukovec. Na tekmovanju bo nastopilo kar 13 držav. Danes bo uvodoma na vrsti klasifikacija, ki jo bosta opravila Natalie Finkšt in Boris Šmigoc, reprezentanca pa bo opravila še uradni trening.

Dobra vadba

„Zadnje tri mesece smo se intenzivno pripravljali. Po osem treningov smo opravili na teden. Vadili smo osnovne prvine igre. Zato se je izvedba teh elementov precej izboljšala. Trenirali pa smo s hrvaškim parom, kar nam je tudi koristilo,“ je pred odhodom povedal Škantelj.

Pred dvema letoma je Matjaž Bartol v Kataloniji dosegel 8. mesto, na 8. mestu pa je bil tudi v paru s Škantljem. Prav Bartol bo osrednji slovenski adut tudi v prihodnjih dneh.

:: Uradna FB stran naše reprezentance

:: Uradna spletna stran turnirja

Print Friendly, PDF & Email