V Laškem je pripravljeno, da se jutri, v soboto, 6.5., prične 14. Slovenia Open Thermana Laško, ki ga organizira Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije. Tekmovanje v mestu ob Savinji velja za največji in najkakovostnejši turnir te vrste na svetu. „Menim, da smo naredili vse, kar je bilo v naših močeh. Prepričan sem, da se bodo tekmovalke in tekmovalci v Laškem počutili dobro in segli po dobrih izidih,“ je pred začetkom tekmovanja povedal Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Nova miza in podlaga

Danes dopoldan bo v Športni dvorani Tri lilije položen še zadnji kos posebne podlage (t.i. taraflex), na kateri se bodo merile ekipe iz 41 držav. Organizator je poskrbel za novo mize, na katerih se bo merilo 323 udeležencev.

Nocoj znani pari

V minulih štirih dneh je sedem reprezentanc že treniralo v Laškem, saj so se kalili na kampu, ki ga je organiziral slovenski strokovnjak in britanski selektor Gorazd Vecko. Zvečer ob 21. uri bo opravljen žreb posamičnega turnirja. Slovenske barve bo branila sedmerica Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Luka Trtnik, Bojan Lukežič, Ljubiša Gajič, Andrej Žnidar in Primož Kancler.

Test za Trtnika in dvojec Kancler&Lukežič

Naša reprezentanca je kvalitetno vadila na kampu Gorazda Vecka. Ta turnir bo dober pokazatelj, kako je napredoval mladi obetavni Luka Trtnik, ki je zavoljo turnirja tudi povečal obseg treninga. Rad bi tudi videl, kako se bosta odrezala Bojan Lukežič in Primož Kancler. Turnir v Laškem bo zadnji test pred skorajšnjim svetovnim prvenstvom dvojic v Bratislavi,“ je povedal Lazar, ki je tudi selektor reprezentance, pri delu mu pomaga trener Darko Kojadinovič.

Izjemno leto 2004

V Sloveniji imamo že lepo tradicijo organizacije turnirjev v namiznem tenisu invalidov. Letošnji turnir je že 14. po vrsti, v tem času smo že veselili tudi lepih uspehov slovenskih predstavnikov. Sprva je turnir organiziralo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, uvodoma pa so bile organizatorske niti v rokah Gorazda Vecka in Gregorja Gračnerja. Med 28. aprilom 2004 in 2. majem je v Laškem sodelovalo 176 tekmovalk in tekmovalcev iz 21 držav. Blesteli so Francozi, ki so osvojili 25 medalj (10 zlatih, 11 srebrnih, 4 bronaste). Leta 2004 je naša sedanja reprezentantka Andreja Dolinar osvojila dve zlati kolajni – v posamični in ekipni konkurenci skupaj z Matejo Pintar, ki je bila bronasta med posameznicami.

Generalka za EPINT 2017

Letošnji Slovenia Open je za organizatorje in tekmovalce tudi generalka za letošnje največje tekmovanje za športnike invalide v Sloveniji, evropsko prvenstvo invalidov v namiznem tenisu, ki bo potekalo med 26. septembrom in 5. oktobrom v Laškem. Ambasadorka prvenstva, nekdanja paraolimpijska prvakinja v namiznem tenisu (in dobitnica bronaste paraolimpijske medalje) Mateja Pintar, ki bo v naslednjih dneh obiskala Laško.

Več o tekmovanju v Laškem:

Uradna spletna stran turnirja:
http://sloveniaopen.weebly.com/

Uradni rezultati:
http://sloveniaopen.weebly.com/results.html

Uradna Facebook stran:
https://www.facebook.com/PTTSloveniaOpen/

Livestream:
https://www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ

Print Friendly, PDF & Email