Na tradicionalno tekmovanje ISCH v Hannover bodo jutri, v soboto 6.5., odpotovali vsi štirje strelci: oba dobitnika paraolimpijskih medalj, zlata Veselka Pevec in srebrni Gorazd F. Tiršek, ter Franc Pinter in Damjan Pavlin. Spremljal jih bo pomočnik Aleš Kosmač.

Pinter najbolj v pogonu

„Gre za prvo tekmovanje po lanskih paraolimpijskih igrah, zato seveda strelci še niso v visoki tekmovalni pripravljenosti, kar pa ne pomeni, da gredo na tekmovanje brez visokih ciljev. Strelci so dobro pripravljeni, čeprav ni šlo brez težav. Zlasti Veselka Pevec je po Riu veliko časa namenila medijskim in sponzorskim obveznostim, ki so se umirile šele v začetku letošnjega leta, kar se je seveda poznalo na količini treningov in tudi njeni splošni utrujenosti. Franc Pinter je bil od vseh tekmovalcev najbolj v pogonu, saj je že kmalu po vrnitvi iz Ria nastopal v I. državni ligi za svoj klub SD Kamnik, kar mu je omogočila integracija strelstva invalidov v sistem SZS, ki jo je SZS izvedla ravno v predolimpijski sezoni.  Pri Damjanu Pavlinu smo popolnoma spremenili strelski položaj, saj smo ocenili, da s starim,  zaradi določenih težav ne more več napredovati,“ je povedala trenerka Polona Sladič.

V pričakovanju EP-ja

„Tekmovanje v Hannovru bo za strelce (potem, ko smo izpustili svetovna pokala v Združenih arabskih emiratih in na Poljskem)  pomenilo zlasti razbitje monotonije treningov, upamo pa, da bo letos razpisano tudi evropsko prvenstvo, ki ga strelci nismo imeli že od leta 2013,“ je še dodala Sladičeva.

Print Friendly, PDF & Email