V Laškem se je končal uvodni dan 14. Slovenia Open Thermana Laško, ki ga organizira Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije.

Po prvem dnevu je precej razlogov za zadovoljstvo tudi v slovenskem taboru – Primož Kancler, Bojan Lukežič in Ljubiša Gajić so napredovali v 2. krog. Poslovili so se Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Andrej Žnidar in Luka Trtnik, a je slednji navdušil in napovedal (boljše) čase.

Kancler in Lukežić z boji nadaljujeta jutri, Gajić pa se je po porazu proti Francozu Bouryjem že poslovil.

Navijal tudi Darko Jorgić

„Prvi dan ni ponudil presenečenj. Vsi favoriti so upravičili svojo vlogo in se prebili v izločilne boje. Športnice in športniki pa so vnovič dokazali, da so še boljše pripravljeni, kot so bili npr. lani. Nivo igre so še dvignili,“ je zbrane pohvalil Gorazd Vecko, strokovni vodja turnirja in selektor britanske reprezentance. „Del tekmovanja si je ogledal tudi Darko Jorgić, izvrstni slovenski igralec. Nad kvaliteto je bil navdušen,“ je še dodal Vecko. V Laško je prišel tudi Edvard Vecko, ki je v svoji bogati karieri osvojil šest kolajn na svetovnih in evropskih prvenstvih, zato velja za najprestižnejše ime slovenskega namiznega tenisa.

V nedeljo prenos

V nedeljo se nam obeta pravi spektakel, ki ga boste med 12.45 in 15.00 spremljali tudi v neposrednem prenosu na YouTube kanalu Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite (https://www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ).

Na poti na svetovni vrh

„Začelo se je super, saj sem z 2:3 izgubil proti 16. na svetu. To je bilo fenomenalno. Vsi so bili zelo zadovoljni. Druga tekma je bila težja. Proti izkušenemu Japoncu, ki je ves čas menjal servis, ni šlo. Vzeto v celoti pa je ta turnir nova odskočna deska zame,“ je po treh obračunih povedal nadarjeni slovenski up Luka Trtnik. „Luka je pokazal bistven napredek! Njegove žoge so bolj usmerjene, psihološko je boljše pripravljen. Prepričan sem, da bo čez dve leti mešal sam svetovni vrh namiznega tenisa,“ je prepričan selektor slovenske reprezentance Damijan Lazar.

Damijan Lazar o organizaciji turnirja in nastopu Luke Trtnika:

„Mislim, da vse poteka po pričakovanjih – tako organizacijsko kot tekmovalno. Držimo stik s svetovnim vrhom oz. Dvema tretjinama tega. Kancler je pokazal psihološko stabilnost, Lukežič pa ima možnosti, da se prebije naprej,“ je Lazar pogled že usmeril v nedeljo, kjer bo Kancler za četrtfinale igral z Romunom Dirleo (ob 10.30). Uro prej bo Kancler meril moči z Jordancem Abu Jamejem.

Pohvala sosedov

„V Laškem ste se vnovič izkazali kot organizatorji turnirja!“ je dejala hrvaška igralka Anđela Mužinić, ki je z mislimi že pri svetovnem prvenstvu dvojic, ki bo ta mesec na Slovaškem. Prej pa bi rada pustila pečat tudi v Laškem. „Prebila sem se iz skupine, zdaj sem direktno v polfinalu. Čakam tekmico, da se prebijem v finale.“

14. Slovenia Open Thermana Laško, slovenski nastopi, 6.5.

Lukežič – Dunn 3:0
Lukežič – Petruniv 0:3
Lukežič – Geuljans 3:0

Kancler – Merrien 0:3
Kancler – Babić 3:2

Meglič – Jaion 1:3
Meglič – Kashiwagi 3:0
Meglič – Wong 1:3

Trtnik – Despineux 2:3
Trtnik – Kaneko 0:3
Trtnik – Pereira 0:3

Gajić – Czuper 0:3
Gajić – Vella 3:2

Gajić – Boury 0:3

Dolinar – Perić-Ranković 0:3
Dolinar – Elelimat 2:3

Žnidar – Lopez Sayago 0:3
Žnidar – Vural 0:3
Žnidar – Thomas 0:3

Več o tekmovanju v Laškem:

Uradna spletna stran turnirja:
http://sloveniaopen.weebly.com/

Uradni rezultati:
http://sloveniaopen.weebly.com/results.html

Uradna Facebook stran:
https://www.facebook.com/PTTSloveniaOpen/

Uradni Twitter:

https://twitter.com/epint2017

Print Friendly, PDF & Email