Drugi dan tekmovanja na 14. Slovenia Open Thermana Laško je dal prvakinje in prvake v posamični konkurenci. Postregel pa je tudi s slovenskim uspehom. Za domače veselje je poskrbel Bojan Lukežič, ki je v razredu 3 (skupine so razdeljene glede na stopnjo invalidnosti) prišel do četrtfinala, kjer ga je z 1:3 porazil Argentinec Copola.

at 14th Slovenia Open – Thermana Lasko 2017 Table Tennis Championships for the Disabled Factor 40, on May 6, 2017, in Dvorana Tri Lilije, Lasko, Slovenia. Photo by Urban Urbanc / Sportida

V osmini finala je bilo konec za Lukežičevega rojaka Primoža Kanclerja, dvojec pa ima velike ambicije v igri dvojic, ki ju čaka jutri (obračuna s Kanadčani in Španci).

„S tem prebojem med osem najboljših v Laškem sem zelo zadovoljen. To je zame velik uspeh in potrditev, da smo nekaj vendarle delali. Forma se dviguje, roka me uboga. Komaj čakam turnir dvojic, kjer s Primožem Kanclerjem potiho računava na medaljo,“ samozavesti našemu igralcu Lukežiču ne manjka.

Izjava Bojan Lukežič:

14. Slovenia Open Thermana Laško, slovenski nastopi, posamično, 7.5.
Lukežič – Dirlea 3:0
Lukežič – Copola 1:3
Kancler – Abu 0:3

14. Slovenia Open Thermana Laško, slovenski nastopi, dvojice, 7.5.
Žnidar&Baša – Siada&Špralj 0:2
Dolinar&Meglič – Ranković&Matić 0:2
Trtnik&Kanikua – Pereira&Despineux 0:2

Poraz dveh zlatih iz Ria

Brez presenečenj v posamični konkurenci ni šlo. Poraz sta doživela dva zlata s paraolimpijskih iger v brazilskem Riu. V finalu v kategoriji 4-5 je izgubila srbska igralka Perić-Ranković, ki jo je porazila Jordanka Abuawad. Ukrajinec Popov pa je v polfinalu v kategoriji 7 premagal Britanca Bayleyja (3:2) in poskrbel za ukrajinski finale, ki pa ga je dobil Nikolenko.

Oblakov navijač

„Rad se vračam v Laško, kjer je vedno dobro organiziran turnir. Danes mi ni bilo lahko, finale je bil pričakovan, a sem na koncu slavil. Zdaj so moje misli pri Slovaški, kamor odhajam na svetovno prvenstvo,“ pa je po uspehu in zlatu v kategoriji SM6 povedal Španec Alvaro Valera, tudi velik navijač madridskega Atletica in fan slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka. „Treniram precej. Te zmage sem zelo vesela in mi je izvrstna vzpodbuda za nadaljevanju sezone,“ je po uspehu dejala Rusinja Elena Prokofeva, zmagovalka v kategoriji SF11.

„To je je bil dejansko moj prvi turnir po nastopu v Riu. O neki vrhunski formi niti ne morem govoriti, prava forma in pripravljenost še sledita. Letošnje leto ima dva vrhunca – SP na Slovaškem (ekipno) in EP v Sloveniji (posamično),“ se je 1. mesta v Laškem razveselil Ukrajinec Viktor Didukh v SM8. Ukrajinci so v moški konkurenci slavili v štirih kategorijah.

„Vedno rada pridem v Laško, kjer nas vedno pričaka vrhunsko organiziran. Vesela sem, ker sem spet zmagala. Ni bilo lahko, a tekmico sem sama vrnila v igro. Ko sem se zbrala in ujela ritem, sem začeto končala,“ je bila po zmagi na turnirju vesela Nizozemka Kelly Van Zon, tudi dvakratna paraolimpijska prvakinja!

Ekipni obračuni

Po koncu finalni obračunov se je začelo tekmovanje ekip, kjer se merijo dvojice. Poleg prej omenjenih Lukežiča in Kanclerja slovenske barve v igri dvojic branijo še par Andreja Dolinar&Barbara Meglič. Ljubiša Gajić se je pridružil Kanclerju in Lukežiču, Andrej Žnidar nastopa v dvojicah s hrvaškim kolegom, Luka Trtnik pa z argentinskim.

To je tudi zadnji test za večino zasedb in reprezentanc, ki bodo čez 10 dni začele nastop v Bratislavi, ki gosti svetovno prvenstvo dvojic. Drugi vrhunec letošnje sezone bo evropsko prvenstvo, ki bo med 26.9. in 5.10. v Sloveniji v Laškem!

Zmagovalke in zmagovalci, posamično 14. Slovenia Open Thermana Laško

dekleta:

SF 1-2: Dorota Buclaw (Poljska)
SF 3 Anđela Mužinić (Hrvaška)
SF 4-5 Khetam Abuawad (Jordanija)
SF 6 Sandra Paović (Hrvaška)

SF 7 Kelly Van Zon (Nizozemska)
SF 8 Thu Kamkasomphou (Francija)
SF 9 Olga Gorshkaleva Komleva (Rusija)
SF 10 Bruna Costa Alexandre (Brazilija)
SF 11 Elena Prokofeva (Rusija)

moški:

SM 1 Andrea Borgato (Italija)
SM 2 Oleksandr Yezik (Ukrajina)
SM 3 Vayl Petruniv (Ukrajina)
SM 4 Abdullah Ozturk (Turčija)

SM 5 Tommy Urhaug (Norveška)
SM 6 Alvaro Valera (Španija)
SM 7 Maksym Nikolenko (Ukrajina)
SM 8 Viktor Didukh (Ukrajina)
SM 9 Jurij Nozdrunov (Rusija)
SM 10 Patryk Chojnowski (Poljska)
SM 11 Peter Palos (Madžarska)

Print Friendly, PDF & Email