Naša showdown reprezentanca je med 3. in 7. majem navdušila v italijanski Pisi, kjer so sodelovali na 1. mednarodnem turnirju Tirrenia. Slovenija je nastopila v postavi Peter Zidar, Miha Susman, Denis Repa, Sanja Kos, Tanja Oranič in Tina Gostenčnik. Spremljal jih je trener Gregor Habjan, na tekmovanje je bil sodnik Marko Čenčič.

Super izidi

Naša ekipa je navdušila: Peter Zidar je zmagal, Miha Susman je bil 5., Denis Repa pa 19. Pri dekletih je najbolj navdušila Tanja Oranič (3.), 5. mesto je zasedla Sanja Kos, Tina Gostenčnik pa 13. mesto.

Selektorjeva beseda

„Konkurenca je bila tudi tokrat močna, a turnir  ni bil eden najmočnejših mednarodnih turnirjev do sedaj. Vseeno je bilo za tovrstne rezultate potrebno dobro odigrati v predskupinah in nato tudi v četrt finalu in polfinalu ter seveda tudi v finalu.  Vsaka uvrstitev med prvih 18 pri moških in prvih 12 v ženski konkurenci pomeni odlično uvrstitev in preboj med najboljših 18 tekmovalcev/lk na svetu, kar že lahko štejemo za uspeh. Zadovoljen sem z nastopi vseh naših tekmovalcev in tekmovalk. Štirje so se prebili naprej iz svojih skupin in nato igrali dobro.  Žal se je zopet prikradlo malo smole in sta Denis in Tina imela težke predskupine in se žal nista uvrstila v nadaljnje tekmovanje in borbo za višja mesta. Ostali so se borili za zgornja mesta, ki so jih na koncu bolj kot ne tudi dosegli. Škoda sicer, ker Sanja in Miha nista v  četrtfinalu  zmogla premagati nasprotnikov, vendar sta nato dokazala s 5. mestom da sodita v vrh showdownistov. Tanja je vse do polfinala zmagovala, tu ji je pa z rezultatom 1:3  ponovno spodletelo in ji je le malo zmanjkalo in bi bil rezultat v njeno korist. Peter je s svojimi igrami ponovno navdušil in na koncu dosegel odlično 1. mesto ter s tem potrdil primat trenutno najboljšega igralca sveta.  Miha je s svojo igro najbolj presenetil saj je do četrtfinala zmagoval zelo suvereno, skoraj bolj kot Peter. Če bi četrtfinale zmagal, bi se v polfinalu udarila Peter in Miha tako da bi se sigurno vsaj eden boril za zlato, drugi pa za bron. Na koncu smo z rezultati upravičeno zadovoljni!“ je po vrnitvi v Slovenijo povedal trener Gregor Habjan.

Print Friendly, PDF & Email