Slovenska ženska reprezentanca odbojka sede je na močnem mednarodnem turnirju na Nizozemskem zasedla 4. mesto. Zmagale so odbojkarice iz Rusije, srebro so osvojile Ukrajinke, bron Nemke, ki so v malem finalu s 3:2 porazile Slovenijo.

Turnir Assen, 30.6., 1.7.
Slovenija – Nemčija 3:0
Slovenija – Rusija 0:3
Slovenija – Nizozemska 0:3
Slovenija – Ukrajina 0:3
Slovenija – Nemčija 2:3

Rusija poglavje zase

„Turnir je bil vrhunsko organiziran. Vse ekipe so v letu dni odigrale že peti tako močan turnir, mi prvega. Med ekipami odstopa Rusija, ki ima širok nabor kvalitetnih igralk. Zavoljo lanske neudeležbe na paraolimpijskih igrah v Riu so Rusinje še bolj motivirane. Svojo kvaliteto so pokazale na letošnjem svetovnem pokalu, kjer so porazile vse ekipe – tudi aktualne olimpijske prvakinje Američanke. Stopničko nižje po kvaliteti so Ukrajinke, potem pa sledimo ostale reprezentance,“ je začel svojo oceno slovenski selektor Simon Božič.

Igrale vse

Slovenija je imela malce smole, ker je zbolela kapetanka Lena Gabršček, selektor pa je namenil minute za igro vsem igralkam. V praksi so trenirali igro z dvema liberoma in eno podajalko. Prvič pa so se soočile tudi novimi pravili, ki bodo odbojko sede naredile še atraktivnejšo – po novem bo dovoljen dvig pri sprejemu in reševanju žoge v polju.

Avgusta bazične priprave

Božič je ob tem spomnil, da bodo dejanske ekipe udeleženk znane šele na prvenstvu Stare celine (novembra v Poreču), kjer bo prisotno kar devet klasifikatorjev. Slovenska ekipa bo sedaj mesec dni prosta, potem pa jo čakajo bazične priprave. Pri tem bosta ekipi v pomoč kinezologinja Mojca Božič in trener za fizično pripravo Matic Kržan.

Print Friendly, PDF & Email