V avgustu nadaljujemo URI-SOČA s promocijo športa invalidov ter kvalitetnega načina preživljanja časa. Gre za partnerski projekt Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) in Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Soča. Projekt koordinirata Juta Ošlak Kranjc, športna pedagoginja z URI-SOČA, ter Aleksej Dolinšek, trener ZŠIS-POK.

Včeraj je promocijja minila v znamenju parakolesarstva. Sodelovalo je kar nekaj pacientov, pozorno je predstavitev poslušalo tudi strokovno osebje zavoda. Primož Jeralič je predstavil svojo osebno in športno zgodbo, ki ga je popeljala na paraolimpijske igre v Riu. Popestritev predstavitve je pripravila kolesarka dr. Helga Elisabet Braimaier, zaposlena na enem od medicinskih inštitutov v Grazu in se ukvarja z rehabilitacijo (tudi športno).

Gospa je delila s prisotnimi zgodbo o svoji bolezni in  pozitivni povezavi s kolesarjenjem. Kot zanimivost; avtomobila ne uporablja, samo prilagojeno ležeče kolo, ki ji kljub invalidnosti omogoča popolno mobilnost in samostojnost! Iz Gradca se preko Slovenije odpravlja na dopust na morje.

S predstavitvijo namiznega tenisa se nadaljuje program na SOČI prihodnjo sredo.

Promociji v avgustu 2017:

:: sreda, 16.8., od 15.30 do 16.30; predstavitev športne panoge namizni tenis; Ljubiša Gajič & Bojan Lukežič

:: sreda, 23.8., od 15.30 do 16.30; predstavitev športne panoge strelstvo; strelska reprezentanca in trenerka Polona Sladič

Print Friendly, PDF & Email