Mednarodni paraolimpijski komite ima novega predsednika. To je na volilni 18. generalni skupščini skupščini MPOK v Abu Dabiju postal Brazilec Andrew Parsons. V prvem krogu je dobil dovolj glasov, da je za sabo pustil preostale kandidate (Patrick Jarvis, John Petersson, Haidi Zhang). Parsons je v prvem krogu dobil večino: 84 od možnih 162 glasov. Podpredsednik je postal Novozelandec Duane Kale.

Sodelovanje z MOK-om

„Navdušen sem, ne vem, kaj naj rečem. Rad bi se zahvalil članicam IPC-ja za podporo. V svoji kampanji sem pojasnil, kaj želim storiti. Članice so to prepoznale in mi izrazile podporo,“ je povedal Parsons, ki je prepričan, da je njegova zmaga v prvem krogu potrdila, da ima močno podporo. Izpostavil pa je, da bo v njegovem delu ključen razvoj odnosa z Mednarodnim olimpijskim komitejem.

V velike čevlje

Ob koncu je izrazil veliko priznanje za svojega predhodnika.  „Sir Philip Craven je legenda in mentor. Stopam v velike čevlje. Menim pa, da sem se veliko naučil od njega,“ je dejal Brazilec. Craven je vodil komite 16 let, Parsons pa je danes začel svoj prvi štiriletni mandat.

Slovensko zastopstvo

Zvezo za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite je na skupščini zastopal podpredsednik Grega Gračner. Po izvolitvi je novemu predsedniku čestital Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK, ki pričakuje visokega gosta že na evropskem prvenstvu v Laškem, kamor je napovedal svoj prihod ob morebitni izvolitvi.

Ob tej mednarodni dejavnosti naše zveze dodajmo še to: v minulih dneh je japonski veleposlanik v Sloveniji njegova ekselenca Keiji Fukuda obiskal Zvezo za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in se sestal s predsednikom Damijanom Lazarjem.

Print Friendly, PDF & Email