V času evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Laškem bo poskrbljeno tudi za dodatno promocijo športa invalidov. EPINT 2017 poteka ravno v času evropskega tedna športa, ki je že tradicionalno na sporedu med 23. in 30. septembrom. Evropski teden športa je nastal na pobudo Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi in v Sloveniji poteka pod okriljem nacionalnega koordinatorja Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Glavna tema kampanje je Bodite aktivni (#BEACTIVE), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč skozi vse leto. Med pomembnimi aktivnostmi Evropskega tedna športa 2017 v Sloveniji so tudi aktivnosti za športno neaktivne invalide ter za splošno javnost z namenom promocije športa invalidov.

Zveza za šport invalidov Slovenije – Parolimpijski komite bo v okviru evropskega tedna športa, v četrtek, 28. septembra med 15. in 18. uro v Laškem, na parkirišču Kulturnega doma Laško pripravila Dan s športniki invalidi. Uvodoma bosta zbrane pozdravila predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja Damijan Lazar in predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Aleš Šolar. Obiskovalci bodo lahko pobliže spoznali paraolimpijske športe, pri vsakem športu bodo imeli možnost tudi poklepetati z izkušenim športnikom invalidom in trenerjem ter se tudi sami preizkusiti v izbranem športu. Košarko na vozičkih bodo predstavili Simon Gračnar, Enis Musič, Gregor Gračner in Boštjan Ceglar s trenerjem Žiga Kobaševič. Golbal, šport za slepe in slabovidne bomo spoznali s pomočjo igralcev Mateja Ledineka in Blaža Koščaka in pomočnikom trenerja Klemnom Bajcem. Parakolesarstvo bomo lahko poizkusili z Anko Vesel in Davidom Kusterjem ter trenerjem Aleksejem Dolinškom. Curling na vozičkih pa bosta predstavila športnika Mojca Burger in Robert Žerovnik ter trener Gregor Verbinc. Ob koncu dneva pa bomo vse obiskovalce povabili tudi ogled na evropskega prvenstva v para namiznem tenisu v športni dvorani Tri lilije (Poženelova ulica 22, Laško).

Ambasador dogodka je izvrstni slovenski paraolimpijec parakajakaš Dejan Fabčič. To je še razlog več, da nas obiščete!“

Hkrati pa pozivamo predstavnike invalidskih društev in športnih klubov, da tudi sami postanejo del kampanje Bodite aktivni (#BEACTIVE) in v času evropskega tedna športa, med 23. in 30. septembrom, s svojimi aktivnostmi spodbudijo invalide v svojem okolju k aktivnemu preživljanju prostega časa in zdravemu načinu življenja.

Bodite aktivni. Spremljajte aktivnosti v okviru Evropskega tedna športa in ustvarite svojo športno zgodbo.

 

Print Friendly, PDF & Email