V Rotterdamu je bila danes na sporedu tekma svetovnega prvenstva v paratriatlonu. S 7. mestom med slepimi in slabovidnimi in 2. mesto med slepimi se je izkazal naš as Alen Kobilica, ki ga je na progi spremljal Mitja Mori, za logistično podporo ekipi pa je bil zadolžen Grega Nahtigal, ki je v Rotterdamu nadaljeval z izobraževanjem za mednarodnega klasifikatorja.

Težki pogoji

Svetovno prvenstvo v Rotterdamu se je začelo s paratriatlonskimi tekmovanji, ki pa so minila v ekstremnih pogojih, ki so jih zaznamovali dež, nizke temperature in močan veter. Tudi zavoljo tega je bil štart prestavljen.

Korak naprej

„Tekmo sva speljala optimalno in bila zelo konkurenčna. Po plavanju sva bila na 3. mestu, po kolesu četrta in na koncu 7. mesto, kar je odličen zaključek sezone, ki bo slovensko ekipo pomaknil po svetovni lestvici še nekoliko višje od trenutnega 9. mesta,“ je v svojem zapisu javil Mitja Mori.

Zahtevna proga

„Tekmovališče v Rotterdamu je sicer zelo specifično, kjer imajo slabovidni veliko prednost pred slepimi triatlonci (tekmujejo v isti kategoriji) zaradi zelo tehničnih menjav in izjemno tehničnega kolesarskega dela. Tako moramo zaključiti, da je Alen Kobilica 2. na svetu med slepimi in 7. v konkurenci slepih in slabovidnih,“ so še povedali v ekipi Alena Kobilice.

Print Friendly, PDF & Email