Strelska reprezentanca je v jutranjih urah odpotovala v Osijek na tekmo svetovnega pokala, ki bo, to poudari trenerka Polona Sladič, po več kot petmesečnem tekmovalnem premoru več kot dobrodošel.

„Zelo težko je namreč samo trenirati, brez da se preizkusiš na tekmovanju. Na Osijek nas vežejo lepi spomini, saj smo leta 2015 tam osvojili dve kvoti za Rio in tako zagotovili udeležbo vseh strelcev na paraolimpijskih igrah.  Tudi letos so naši cilji visoki, seveda pa je po skoraj pol letnem tekmovalnem odmoru težko napovedati, kje dejansko smo,“ se spomni lepih trenutkov Sladičeva, potem pa pogled že usmeri v jutri, ko se tekmovanje prične.

„Rezultati na treningih so sicer dobri, vendar jih bo treba potrditi na tekmi. Na zadnjih pripravah nekaj dni pred odhodom smo imeli nekaj tehničnih težav, saj ima Pavlin še vedno težave z novo puško, težave s proženjem pa so se pojavile tudi pri Veselki Pevec, ampak upamo, da smo jih odpravili. Rezultati v strelstvu invalidov zelo hitro napredujejo, zato bo za najvišja mesta potrebno pokazati res vrhunsko pripravljenost. Tekmovalci bodo nastopili v svojih standardnih disciplinah, razen Pinter, ki po Riu ne nastopa več z MK puško, ampak samo še z zračno. Tekme bodo potekale od 22. do 26.9.2017,“ sklene Sladičeva.

:: Uradna spletna stran tekmovanja

Print Friendly, PDF & Email