Na Finskem sta se končali evropski prvenstvi v golbalu – v moški konkurenci so evropski prvaki postali Litovci, ki so v finalu s 6:3 porazili Nemce. V ženski konkurenci je šlo zlato v Rusijo, srebro pa v Turčijo. Slovenija je zasedla 9. mesto, na zadnji tekmi je z 12:5 porazila Anglijo

Ocena EP-ja

„Ko smo dobili razpored skupin, smo vedeli, da bo težko. Vendar smo upali in verjeli v naše sposobnosti.  Misli so nam uhajale, da bi mogoče že ena zmaga zadostovala za napredovanje in s tem borba za četrtfinale. Dosegli smo celo dve: proti Litvi (olimpijskim prvakom iz Ria) in Švedski (četrti iz Ria). Potem pa se je zgodil krog, ko je imelo pet ekip po rednem delu identičen izkupiček. Po novem pravilu je na prvem mestu gol razlika in ne medsebojne tekme.  Tako smo najkrajšo potegnili mi in izpadli za napredovanje. Ena slabša tekma proti Finski, kjer smo delovali povsem nemočno, nas je pripeljala v tak položaj. Z igro fantov sem v večini zadovoljen. Seveda se zmeraj najdejo stvari, ki se morajo popravljati oz. izboljševati pri vseh fantih. Slabše je bilo le: 2. polčas proti Belgiji ter celotna tekma proti Finski. Na tem turnirju se je videlo, da se lahko enakovredno borimo z najboljšimi. Smo na pravi poti, da se vrnemo tja, kjer smo nekoč že bili in to je borba za medalje,“ je po koncu EP-je povedal Ivan Vinkler.

Tekme Slovenije na EP:
Slovenija – Anglija 12:5
Slovenija – Švedska 6:3
Slovenija – Finska 2:9
Slovenija – Belgija 3:8
Slovenija – Litva 10:9

Slovenjo je nastopila v postavi Boštjan Vogrinčič, Matej Ledinek, Borut Višnikar, Blaž Koščak in Dejan Pirc ter trenerja Klemen Bajc in Ivan Vinkler.

Print Friendly, PDF & Email