Slovenska namiznoteniška reprezentanca je sklenila s treningi pred začetkom evropskega prvenstva, ki se s prvimi obračuni začne 28. septembra v Laškem. „Vadili smo na Hrvaškem,“ pove trener Darko Kojadinovič, ki se v četrtek zvečer z reprezentanco vrnil iz Zagreba.

Kvaliteten trening

„Dobro smo trenirali, predvsem pa smo imeli dovolj sparing tekmecev za konkreten trening. Predvsem je bilo pomembno, da sta prave tekmece imela Bojan Lukežič in Primož Kancler. Tudi ostali so dobro vadili,“ je povedal Kojadinovič.

Slovensko reprezentanco sestavljajo Ljubiša Gajić (kategorija 2), Primož Kancler (kategorija 3), Bojan Lukežič (kategorija 3), Barbara Meglič (kategorija 4), Andreja Dolinar (kategorija 4), Andrej Žnidar (kategorija 4), Luka Trtnik (kategorija 7). Sedmerica se pripravlja na EPINT2017 pod taktirko trenerja Darka Kojadinoviča.

Tudi kolajna ni misija nemogoče

„Mislim, da smo res dobro trenirali. Moja ekipa je prosta do torka, da se sprosti. Potem se zberemo, opravimo dva treninga in začnemo prvenstvo. Ob ugodnem razpletu, pravi dnevni formi in kančku sreče lahko sežemo tudi do kolajne!“ je jasen in odločen Kojadinovič, ki ne skriva zvrhane mere zaupanja v svojo ekipo.

31 držav

Na prvenstvu bo sodelovalo 287 tekmovalk in tekmovalcev iz 31 držav. Prvi obračuni bodo na sporedu v četrtek, 28.9., ko bo na sporedu tudi uradna otvoritev prvenstva. Finalni obračuni v posamični konkurenci sledijo 30.9., v ekipni pa 4.10. Danes in jutri ekipa Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite pripravlja Športno dvorano Tri lilije, da bo nared za vse zahteve, ki jih prinaša evropsko prvenstvo.
Leta 2007 v Kranjski Gori

Znajo do kolajn

Slovenija ima bogate izkušnje na področju organizacije mednarodnih tekmovanj v paranamiznemtenisu. Tuje pa ji niso niti kolajne. Slovenija je dosedaj osvojila 16 kolajn na EP, prvo leta 2001 Andreja Dolinar (bron).

 

Print Friendly, PDF & Email