Izjemen uspeh paraplezalne reprezentance

//Izjemen uspeh paraplezalne reprezentance

Izjemen uspeh paraplezalne reprezentance

Z novimi uspehi nadaljujejo tudi v paraplezalni reprezentanci, ki se je vnovič izkazala na tekmi svetovnega pokala.

Člana slovenske paraplezalne reprezentance Tanja Glušič in Gregor Selak sta na tekmi svetovnega pokala v paraplezanju 24. septembra na Škotskem že tretjič letos stopila na zmagovalni oder. Korošica je v svojo zbirko dodala zlato, Gorenjec pa srebrno odličje, poroča Planinska zveza Slovenije. Glušičeva in Selak sta letošnjo tekmovalno sezono začela z dvojno zmago na paraplezalnem mastersu v Imstu v začetku julija, konec julija na prvi tekmi SP 2017 v paraplezanju v Brianconu osvojila srebrno oz. bronasto medaljo, dva meseca pozneje pa svojo zbirko odličij v prestolnici Škotske dopolnila z zlatom oz. srebrom svetovnega pokala.

Pometla s konkurenco

Gluhoslepa plezalka Tanja Glušič (AK Ravne) je nastopila v kategoriji B3 (omejitev vida), v kateri so tekmovale vse slepe in slabovidne tekmovalke. V finalu je 21-letna Korošica pometla s konkurenco in tako ob odličnem plezanju za sabo pustila drugouvrščeno Italijanko Martino Pellandra in tretjeuvrščeno Italijanko Alessandro Mammi.

Gregor Selak (ŠPD Gre gor), športni plezalec z multiplo sklerozo, nekdanji član slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju, tekmuje v kategoriji Rp3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem). V strnjeni moški konkurenci se je 28-letni Škofjeločan veselil srebrne medalje. Zmago je slavil Francoz Mathieu Besnard, tretji je bil Britanec Michael Cleverdon.

“Super tekma. Kvalifikacijske smeri so bile slabe, upam, da se to spremeni v naslednji sezoni. V finalu je bila Tanja razred zase in je preplezala še enkrat dlje od ostalih finalistk, kar je samo logičen odraz njene odlične pripravljenosti. V Gregovi kategoriji so trije tekmovalci res izenačeni in odločajo malenkosti. Oba z Gregom sva zadovoljna, ampak na naslednji tekmi gremo na zmago!” je nastope svojih varovancev ocenil selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik.

Še dve tekmi

Edinburg je bil pretekli konec tedna kraj srečnega imena za Slovenijo, saj je poleg uspehov paraplezalcev na tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Janja Garnbret (Šaleški AO) tam dosegla že svojo četrto zmago v težavnosti letos, Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) pa je bil četrti.

Paraplezalce v letošnji sezoni sezoni čakata še dve tekmi svetovnega pokala, in sicer 7. in 8. oktobra v Sheffieldu (Velika Britanija) ter 2. in 3. decembra v Bangaloreju (Indija).

Tekst: PZS
Foto: Urh Čehovin

Print Friendly, PDF & Email
2017-09-25T10:09:35+00:00 25. september, 2017|

test

fwdwwgiguwgh