„Mi smo pripravljeni, naj se prvenstvo začne,“ je dejal pred parimi urami Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in predsednik organizacijskega odbora evropskega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide EPINT2017.

Tekmovanje bo potekalo od jutri, 28.9., do srede, 4.10., evropsko prvenstvo pa gosti Laško. V dvorani Tri lilije se bo igralo vsak dan med 9. in 21. ure. Tekmovanje, to bo že 15. evropsko prvenstvo, organizira Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite v sodelovanju z Namiznoteniško zvezo Slovenije.

:: Uradna spletna stran turnirja

:: Facebook EPINT2017

:: Twitter EPINT2017

Organizacijski zalogaj

Slovenija že drugič pripravlja tako tekmovanje – prvič je bilo leta 2007 v Kranjski Gori. „Naj nas prepoznajo kot dobre organizatorje! Tega smo sposobni. Zato na tem mestu vabljeni, da naše prvenstvo spremljate v dvorani ali pa na spletni strani EPINT2017.com, kjer bomo vse igre neposredno prenašali. Naj poudarim še to, da smo za EPINT2017 razvili tudi posebno aplikacijo za pametne telefone,“ je bil zadovoljen Lazar z organizacijskimi pripravami: v organizacijskem odboru sodeluje 15 ljudi, nad organizacijo prvenstva v teh hipu bdi 40 posameznikov. Tekmovanje bo trajalo do prihodnje srede, videli bomo več kot 1000 iger, igralke in igralci bodo uporabili kar 700 žogic. Upa in verjame, da bodo svoje povedali tudi naši reprezentanti. V konkurenci 295 tekmovalk in tekmovalcev iz 31 evropskih držav jih je sedem.

V pričakovanju akcije

„Vse upe polagamo v mlade igralke in igralce. Ti so naša prihodnost. Radi bi, da bi se razvili v športnike najvišjega nivoja. V Laškem bodo lahko na delu videli svojo konkurenco in se z njo merili,“ je jasen Lazar. „Dobro smo trenirali, predvsem pa smo imeli dovolj sparing tekmecev za konkreten trening. Predvsem je bilo pomembno, da sta prave tekmece imela Bojan Lukežič in Primož Kancler. Tudi ostali so dobro vadili,“ je pred začetkom prvenstva povedal trener Darko Kojadinovič, ki mu asistira Ožbej Poročnik.

Slovensko reprezentanco sestavljajo Ljubiša Gajić (kategorija 2), Primož Kancler (kategorija 3), Bojan Lukežič (kategorija 3), Barbara Meglič (kategorija 4), Andreja Dolinar (kategorija 4), Andrej Žnidar (kategorija 4), Luka Trtnik (kategorija 7). „Ob ugodnem razpletu, pravi dnevni formi in kančku sreče lahko sežemo tudi do kolajne!“ je jasen in odločen Kojadinovič, ki ne skriva zvrhane mere zaupanja v svojo ekipo.

Nastopi slovenskih tekmovalk in tekmovalcev v Laškem na #EPINT2017:

SF4-5:

28.9.
Andreja Dolinar – Mikolaschek (NEM) (14.15)

29.9.
Andreja Dolinar – Vargatu (ROM) (9.45)
Andreja Dolinar – Popadić (SRB) (17.15)

28.9.
Barbara Meglič – Tabib (15.00)

29.9.
Barbara Meglič – Ubović (10.30)
Barbara Meglič – Gilroy (18.00)

SM2:

28.9.
Ljubiša Gajić – Jezyk (UKR) (10.30)
Ljubiša Gajić – Pauger (AVT) (18.45)

29.9.
Ljubiša Gajić – Ludrovsky (SVK) (12.00)

SM3:

28.9.
Primož Kancler – Merrien (9.00)
Bojan Lukežič – Schmidberger (16.30)

29.9.
Primož Kancler – Toporkov (RUS) (15.00)
Bojan Lukežič – Dollman (AVT) (15.00)

SM4

28.9.
Andrej Žnidar – Delarque (12.00)
Andrej Žnidar – Travnicek (20.15)

29.9.
Andrej Žnidar – Lis (POL) (12.00)

SM7

28.9.
Luka Trtnik – Messi (FRA) (15.00)

29.9.
Luka Trtnik – Koteng (NOR) (9.00)
Luka Trtnik – Despineux (BEL) (13.30)

Debitant Trtnik

„Žreb je za nami, dobil sem tekmece. Slovaka poznam, Ukrajinca malce manj, a je zelo dober. Upam, da mi bo dobro služil servis, da ne bom podarjal točk,“ je pred začetkom tekmovanja povedal izkušeni Ljubiša Gajić. „Veselim se domačega evropskega prvenstva, sem debitant. Konkurenca bo zelo močna. V moji skupini je svetovna elita iz Evrope, zato bo tole evropsko prvenstvo zame kar svetovno,“ je pred začetkom tekmovanja razmišljal mladi Luka Trtnik. „Veselim se nastopa na domačem terenu. To ni pritisk, ampak velik plus za nas. Verjamem, da se bo zbralo kar nekaj navijačev, ki nas bodo podprli in navijali za nas!“ Barbara Meglič komaj čaka, da zaigra v Laškem.

V mestu ob Savinji bo v četrtek ob 9. uri uradna otvoritev tekmovanja, temu pa bodo sledili prvi obračuni. Na čelu s Primožem Kanclerjem, ki bo kot prvi Slovenec za mizo takoj po uradnem odprtju prvenstva.

Ob 12.15 bo v dvorani Tri lilije tudi novinarska konferenca, z njo pa še ne bo konec aktivnosti.

Promocija športa invalidov

Zveza za šport invalidov Slovenije – Parolimpijski komite bo v okviru evropskega tedna športa, danes, 28. septembra med 15. in 18. uro v Laškem, na parkirišču Kulturnega doma Laško pripravila Dan s športniki invalidi. Aktivnosti potekajo v času evropskega prvenstva v namiznem tenisu v Laškem EPINT, ki je že tradicionalno na sporedu med 23. in 30. septembrom. Uvodoma bosta zbrane pozdravila predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja Damijan Lazar in predstavnik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Aleš Šolar. Obiskovalci bodo lahko pobliže spoznali paraolimpijske športe, pri vsakem športu bodo imeli možnost tudi poklepetati z izkušenim športnikom invalidom in trenerjem ter se tudi sami preizkusiti v izbranem športu. Košarko na vozičkihbodo predstavili Simon Gračnar, Enis Musič, Gregor Gračner in Boštjan Ceglar s trenerjem Žiga Kobaševič. Golbal, šport za slepe in slabovidne, bomo spoznali s pomočjo igralcev Mateja Ledineka in Blaža Koščaka in pomočnikom trenerja Klemnom Bajcem. Parakolesarstvo bomo lahko poizkusili z Anko Vesel, Davidom Kusterjem in Gregorem Habetom ter trenerjem Aleksejem Dolinškom. Curling na vozičkih bosta predstavilašportnika Mojca Burger in Robert Žerovnik ter trener Gregor Verbinc. Ob koncu dneva pa bomo vse obiskovalce povabili tudi na ogled na evropskega prvenstva v para namiznem tenisu EPINT 2017 v športni dvorani Tri lilije (Poženelova ulica 22, Laško).

Print Friendly, PDF & Email