V Laškem je za nami peti tekmovalni dan na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu za športnike invalide. Ekipni boji so na prvi ponedeljek v mesecu oktobru prinesli polovičen izkupiček slovenski izbrani vrsti.

Boljša od Španije

Moški dvojec Bojan Lukežič&Primož Kancler je v zadnji tekmi predtekmovanja z 2:0 porazil Španijo. Najprej sta Lukežič in Kancler slavila zmago v igri dvojic, za zmago pa je Kancler premagal še Roberta Ederja Rodrigueza. V torkovem četrtfinalu, tako je odločil žreb, se bo Slovenija pomerila s Švedsko (Alexander Öhgren&Victor Sjöqvist). Obračun je na sporedu ob 10. uri. „To je zahteven tekmec, a sem prepričan, da lahko Bojan in Primož igrata proti njima in nudita dober odpor,“ je optimistično razpoložen trener Darko Kojadinovič.

Čestitale Rusiji

Dekleti Andreja Dolinar in Barbara Meglič pa sta v 3. tekmi v svoji skupini priznala premoč ruskemu paru Nadejda Pushpasheva&Aleksandra Vasileva. Rusinjam je pripadla že igra dvojic. V posamični konkurenci je prva nastopila Dolinarjeva, ki je zaostajala že 0:2 v setih, se vrnila na 2:2, potem pa izgubila. Kljub temu pa že vedno obstajajo realne možnosti za kolajno. Več pa bo jasnega v torek, ko se bosta pomerili Velika Britanija in Nemčija.

„Igro dvojic sva začeli slabo. Morali bi boljše. V posamični konkurenci je Andreja izničila zaostanek 0:2, potem pa ni šlo. Torek je prost dan, izkoristili ga bova za pripravo na Nemčijo. Upam, da bo sreda dober dan,“ je povedala Barbara Meglič.

 

Nastopi slovenskih ekip na EPINT 2017:

1.10.
Slovenija (Ž) – Velika Britanija 2:1
Slovenija (M) – Nemčija 0:2
Slovenija (Ž) – Srbija 1:2

2.10.
Slovenija (M) – Španija 2:0
Slovenija (Ž) – Rusija 0:2

3.10.
Slovenija (M) – Švedska (10.00)

4.10.
Slovenija (Ž) – Nemčija (10.00)

 












Print Friendly, PDF & Email