Na Univerzitetnem rehabilitacijskem centru Soča se nadaljuje promocija športa invalidov. Tokrat, minulo sredo, so prisotni spoznali lokostrelstvo. Vabilu za predstavitev se je odzvalo Združenje Slovenskih častnikov območno združenje Ljubljana. Major Borut Zajec je predstavil zgodovino lokostrelstva, lok pa kot orožje in možnost športnega lokostrelstva.  Milan Radosavac je predstavil opremo in  poskrbel, da so vsi varno preizkusili zadeti tarčo. Na predstavitev je prišlo veliko pacientov, ki so se v lokostrelstvu  tudi preizkusili.  Streljali so z golim lokom in standardnim lokom. Predstavljeni so bili skoraj vsi loki , ki so vzbudili veliko zanimanje , predvsem ukrivljen olimpijski lok.

Kdor bi želel izvedeti še kaj več, ali pa se z lokostrelstvom resneje ukvarjati, naj se obrne na enega od 30 lokostrelskih klubov, ki delujejo pod okriljem Lokostrelske zveze Slovenije.

Promocija športa invalidov na URI SOČA poteka pod taktirko strokovnih sodelavcev mag. Jute Ošlak in Alekseja Dolinška. Projekt podpirata Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.

Več o lokostrelstvu:

:: seznam klubov v Sloveniji

:: Lokostrelska zveza Slovenije

Print Friendly, PDF & Email