V Braslovčah in Šempetru je vse nared, da slovenska ženska reprezentanca odbojke sede gosti Kitajsko, aktualne svetovne prvakinje in paraolimpijske podprvakinje iz Ria 2016. Tri tekme, dve danes v Braslovčah in ena jutri v Šempetru, bodo idealen test za slovensko izbrano vrsto, ki se pripravlja na skorajšnje evropsko prvenstvo v Poreču (4. – 11.11.).

Prijateljske tekme:

21.10.
Slovenija – Kitajska (10.00) Telovadnica Partizan Braslovče
Slovenija – Kitajska (19.00) Telovadnica OŠ Braslovče

22.10.
Slovenija – Kitajska (16.00) Telovadnica OŠ Šempter

Slovenija in Švica

„Veseli smo, ker gostimo tako velesilo, kot je Kitajska, ki bo združila gostovanje v Sloveniji in Švici. Velikih tekmovanj v tem hipu nimajo, se pa počasi že pripravljajo na svetovno prvenstvo, ki bo drugo leto na Nizozemskem, zato jim taka gostovanja v Evropi prav pridejo,“ je uvodoma povedal selektor Slovenije Simon Božič.

Smola Cencljeve

Naša vrsta intenzivno vadi od avgusta, Božič pohvali prizadevnost in marljivost svojih varovank. Prejšnji teden so imeli nekaj smole, saj si je Marina Cencelj zlomila prst. Danes ali jutri se bo znebila gipsa, potem se ji obeta longeta. Ali bo lahko igrala na evropskem prvenstvu, še ni povsem jasno., Božič pa upa, da bo lahko pomagala izbrani vrsti.

Po preizkušnjah s Kitajsko bo Sloveniji ostal še teden dni, ki jih bodo Božičeve varovanke izkoristile za zadnje korekcije. „Ker pa smo toliko trenirali, dekleta tudi individualno, za kar si zaslužijo pohvale, jim bom zadnjih nekaj dni pred EP namenil počitek,“ je še dodal Božič, ki mu pri delu pomaga Branko Mihorko, tudi team manager reprezentance, za katero bo vnovič zaigrala tudi dolgoletna kapetanka Saša Kotnik Hren!

Print Friendly, PDF & Email