Svetovnega pokala v parastrelstvu v Bangkoku se bosta udeležila Gorazd F.Tiršek in Franc Pinter. Žal doma ostajata  Veselka Pevec zaradi družinskih obveznosti in Damjan Pavlin zaradi zdravstvenih razlogov.

Ostati v stiku s konkurenco

„Udeležba na tekmovanju v Bangkoku je pomembna iz več razlogov. Prvi je ta, da vzdržujemo neko kontinuiteto tekmovanj, ob siceršnjem pomanjkanju tekmovanj. Drugo leto v začetku maja nas namreč čaka svetovno prvenstvo v Koreji, kjer se bodo že delile prve kvote za Tokyo 2020. Ob udeležbi na tekmovanju letos aprila v Hannovru, septembra v Osijeku, sedaj novembra v Bangkoku in potem najverjetneje marca v Al Ainu (Združeni arabski emirati), skušamo vsaj deloma ostajati v tekmovalnem ritmu in držati nek stik s konkurenco. Drugi razlog, da je tekmovanje v Bangkoku zelo pomembno, pa je, da poteka v Aziji, z enako časovno razliko (6 ur), kakor bo potekalo v Koreji in seveda s podobnimi vremenskimi okoliščinami.  Žal mi je, da na Tajsko potujemo v okrnjeni zasedbi, vendar včasih življenjske okoliščine pripravijo svoj urnik,“ pred potjo razmišlja glavna trenerka Polona Sladič, ki ji pri delu pomaga Aleš Kosmač.

„Prepričana sem, da bosta Tiršek in Pinter pokazala dobro pripravljenost in svojo konkurenčnost. Naši cilji so vedno usmerjeni v sam vrh, seveda pa se ve, da bo višek tega dvoletnega obdobja po paraolimpijskih igrah v Riu, drugo leto na svetovnem prvenstvu,“ je še dodala Sladičeva.

Navdušila že leta 2016

Tudi marca 2016 sta v Bangkoku nastopila Tiršek in Pinter. Nani je v obeh disciplinah v kvalifikacijah dosegel izredna rezultata, potem pa v finalu zmagal v disciplini R4 – stoje in dosegel 3. mesto v disciplini R5- leže. Pinter je prav tako nastopil dobro v svoji paradni disciplini – zračni puški stoje, kjer se je s tretjim rezultatom uvrstil v finale, tam pa osvojil končno četrto mesto.

Na pot odhajajo v soboto iz Zagreba preko Dubaja v Bangkok, s tekmami pa začnejo 8.11.

Print Friendly, PDF & Email