Slovenska ženska reprezentanca odbojke sede je na evropskem prvenstvu na Hrvaškem v 2. tekmi prišla do uvodne zmage. S 3:0 so bile naše igralke boljše od Hrvaške. Na drugi tekmi skupine je Finska s 3:2 porazila Madžarsko, ki bo jutri ob 15.45 še zadnji tekmec predtekmovanja za našo reprezentanco.

Tekme Slovenije na EP 2017, 7.11.
Slovenija – Hrvaška 3:0 (25:23, 25:13, 25:15)
Slovenija: Jakin 10, Ocepek 5, Pirih 13, Gošnak 8, Gabršček 10, Zbil 7.

8.11.
Slovenija – Madžarska (15.45)

že odigrano, 6.11.
Slovenija – Finska 0:3

Po prvem nizu

Slovenija je začela tekmo v krču, prvi poraz je očitno pustil nekaj posledic. „To je bilo v prvem nizu še vedno očitno. A smo ga uspeli dobiti s 25:23. Prej smo se mučili, potem je igra stekla,“ je dogajanje prvega niza nazorno opisal selektor Simon Božič.

“V nadaljevanju smo dobili še dva niza z dokaj dobro igro in brez večjih težav. Predvsem pa smo v vseh segmentih igre odigrali zreleje in odgovorneje,“ je nadaljeval selektor.

V pričakovanju četrtfinala

V naši ekipi obžalujejo, ker so s porazom proti Finkam zapravili 1. mesto. Žal jim je tudi, ker Madžarska ni ugnala Fink na današnji tekmi. „Ni kaj, prvenstvo gre dalje. Mi moramo premagati Madžarsko. Po pogovoru, ki smo ga opravili po prvi tekmi, pa smo še bolj odločeni, da iz tega prvenstva iztisnemo maksimum. Tekmice v četrtfinalu, ki bo v četrtek, še nimamo. Najverjetneje pa bo to Nizozemska,“ sklene Božič.

Print Friendly, PDF & Email