Slovenska ženska reprezentanca odbojke sede se bo jutri dopoldan (ob 11.45) za vstop v polfinale evropskega prvenstva v Poreču pomerila z Nizozemsko; drugi par četrtfinala tvorita Ukrajina in Madžarska.

Direktno mesto v polfinalu sta si zagotovili zmagovalki obeh predtekmovalnih skupin: Finska in Rusija.

EP 2017, predtekmovanje, 3. tekma, 8.11.
Slovenija – Madžarska 3:0 (25:18, 25:13, 25:13)
Slovenija: Jakin 9, Ocepek 6, Pirih 13, Gošnak 4, Gabršček 10, Zbil 6.

7.11.
Slovenija – Hrvaška 3:0

6.11.
Slovenija – Finska 0:3

Okrepile načeto samozavest

Slovenija je na tretji tekmi predtekmovanja pokazala najboljšo igro, s katero je s 3:0 odpravila Madžarke. „Bili smo zelo motivirani. Vedeli smo, kaj nam ta tekma prinaša. Predvsem pa smo si želeli dvigniti v ponedeljek precej načeto samozavest. Mislim, da nam je to dobro uspelo, čeprav smo spet slabo začele,“ je analizo tekme proti Madžarkam začel selektor Simon Božič.

Ki pa je bil z nadaljevanjem bistveno bolj zadovoljen. „Strnili smo vrste, v igri je bilo precej gibanja, krasil nas je dober servis. Bilo je sicer nekaj napak, a so bile posledice dobre igre,“ je dodal Božič, ki je z enim očesom že pogledal v jutrišnji četrtfinale.

Tudi s pomočjo navijačev

„Vemo, da nas čaka zahtevna tekma. A imamo z Nizozemsko dobro bilanco. Od njih smo bili boljši tudi pred dvema letoma, ko smo osvojili bron. Prepričan sem, da nam bo jutri s pomočjo navijačev uspelo. Danes je bilo precej, tudi jutri jih pričakujemo,“ je sklenil naš selektor.

EP 2017, četrtfinale, 9.11.
Slovenija – Nizozemska (11.45)

Madžarska – Ukrajina (9.45)

polfinale, 10.11.
Finska – boljši iz para Madžarska/Ukrajina
Rusija – boljši iz para Slovenija/Nizozemska

Print Friendly, PDF & Email