V sredo, 8.11.,  je na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu SOČA (URI-SOČA) v Ljubljani potekala predstavitev paraolimpijskega športa boccia.

Zanimivo disciplino, ki je primerna za osebe z najrazličnejšimi oblikami invalidnosti, sta predstavila reprezentanta Jakob Škantelj in Matjaž Bartol. Predstavitve se je udeležilo 20 pacientov in zaposlenih z inštituta, dogajanje pa je povezovala športna pedagoginja inštituta mag. Juta Ošlak Kranjc. Jakob in Matjaž sta predstavila osnovna pravila športa ter taktiko igre, po prikazu pa so se vsi prisotni pomerili v igranju boccie. Verjamemo, da se bo s to zanimivo in zabavno disciplino, ki poleg športnega udejstvovanja pomeni tudi prijetno obliko druženja, srečal še marsikateri udeleženec predstavitve. Prihodnji teden bomo na URI-SOČA predstavili hokej na vozičkih. Vabljeni v našo družbo v telovadnici inštituta ob 15.30, je sklenil sokoordinator Aleksej Dolinšek.

Promocija sodi v okvir skupnega projekta Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Univerzitetnega rehabilitacijskega centra Soča. Projekt podpirata tudi Zavarovalnica Triglav in Lidl Slovenija.

 

Print Friendly, PDF & Email