Pred dnevi se je domov s tekme svetovnega pokala v Bangkoku vrnila slovenska strelska reprezentanca, ki je v postavi Franček Gorazd Tiršek & Franc Pinter Ančo. Oba sta se izkazala – za nameček pa sta pristal na odru za zmagovalce. Tiršek je bil 2. z zračno puško leže, Pinter pa takisto 2. v disciplini zračna puška stoje v

Nastop Tirška in Pinterja na Svetovnem pokalu v Bangkoku ocenjujem kot uspešna. Z osvojitvijo srebrne medalje sta oba dokazala, da še vedno sodita v svetovni vrh. Poleg dobrih nastopov smo pridobili tudi nove izkušnje s področja razmer v Aziji, kar nam bo pomagalo pri nastopih na svetovnem prvenstvu v Koreji prihodnje leto.  Zlasti je zanimiv vpliv časovne razlike na organizem in posledično koncentracijo ter reakcije na tekmovanjih. To se je poznalo pri obeh tekmovalcih v njunih prvih nastopih.  Dobrodošla izkušnja je tudi odziv organizma na visoko vlago in vročino ter pa popolnoma drugačen način prehranjevanja (za nas netipična hrana), ko je potrebno biti zelo previden, da si ne pridelaš prebavnih težav,“ je uvodoma povedala glavna trenerka Polona Sladič, ki ji pri delu asistira Aleš Kosmač.

SP 2018

„Glede na to, da smo od štirih nastopov dobili medalji v dveh nastopih, je bil torej nastop uspešen. Zlasti veseli dober nastop Pinterja v kvalifikacijah, ko je dokazal, da je še vedno sposoben biti konkurenčen. Tiršek pa je s svojim streljanjem že stalnica v vrhu svetovnega strelstva invalidov. Tiršek bo imel sedaj nekaj odmora zaradi rehabilitacije, Pinter si zaradi nastopov za svoj strelski kluvb v okviru tekmovanj znotraj Strelske zveze Slovenije daljšega odmora ne more privoščiti. Nazaj v trenažni proces pa se bosta usmerila Veselka Pevec in Damjan Pavlin. Decembra se začnejo nove bazične priprave s ciljem kvalitetnih nastopov na Svetovnem prvenstvu maja 2018 v Koreji,“ pa v naši reprezentanci že usmerjajo pogled v leto 2018, katerega vrhunec bo prej omenjeno svetovno prvenstvo.

Print Friendly, PDF & Email