Tudi letos bo Slovenija gostila tekmi svetovnega pokala v paraalpskem smučanju. Še tretjič zapored (skupaj že četrtič) se bo v četrtek in petek, 11. in 12. januarja, v Kranjski Gori ustavila karavana najboljših smučark in smučarjev na svetu.

Giant Slalom at 2016 IPC Alpine Ski World Cup in Kranjska gora, Slovenia on January 15, 2016

120 iz 21 držav

Tekmi svetovnega pokala sta partnerski projekt Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijskega komiteja, podjetja Hit Alpinea d.d., ASK Kranjska Gora, RTC Žičnice Kranjska Gora ter Smučarskega kluba športnikov – invalidov Albatros. „Partnerji smo med sabo dobro uigrana ekipa. Prepričan sem, da se nam obeta pravi spektakel,“ pove Gal Jakič, član organizacijskega odbora tekme, kjer bo nastopilo 120 smučark in smučarjev iz kar 21 držav! Svetovna elita se bo predstavila v treh kategorijah – slepi in slabovidni, stoječi (športniki s cerebralno paralizo in s poškodbami okončin) in sedeči (športniki paraplegiki).

Svetovni pokal v paraalpskem smučanju:

veleslalom, 11.1.
1. tek (9.30)
2. tek (13.00)

veleslalom, 12.1.
1. tek (9.30)
2. tek (13.00)

Promocija športa invalidov

V koledarju letošnjih dogodkov imamo tudi tekmo svetovnega pokala v paraalpskem smučanju. Slovenija se tako trdno uvršča v koledar tudi kot organizatorka zimskih športnih tekmovanj najvišjega kakovostnega razreda za smučarje invalide. V letošnjem jesenskem delu bomo tudi organizatorji do sedaj največjega športnega dogodka svetovnega prvenstva v namiznem tenisu za športnike invalide. S takšnimi organizacijami športnih tekmovanj želimo približati mladim invalidom šport in jih navdušiti, da se vključijo vanj,“ je ob dogodku svetovnega formata povedal Damijan Lazar, predsednik ZŠIS-POK.

Slivnik na domačem terenu

V četrtek in petek bosta v Podkorenu, na progi, kjer bo v soboto in nedeljo potekala 54. Zlata lisica, na sporedu veleslaloma. Veseli smo, ker bomo imeli tudi Slovenci svojega aduta na tekmi. Predstavil se bo 17-letni Jernej Slivnik, ki se pripravlja na skorajšnji nastop na paraolimpijskih igrah v Južni Koreji (med 9. in 18. marcem 2018).

2013 Jakič

Prvič so najboljši na svetu tekmovali v Sloveniji leta 2013, ko je tekma potekala na Rogli med 13. in 14. februarjem. Takrat je slovenske barve branil Gal Jakič.

Print Friendly, PDF & Email