Slovenski paraalpski smučar Jernej Slivnik je po dnevu počitka in prilagajanja na časovno razliko danes že treniral na smučišču, ki bo gostilo tekme alpskega smučanja na 12. zimskih paraolimpijskih igrah. Smučarke in smučarji se bodo za kolajne in odmevne uvrstitve borili v alpskem centru Jeongseon. Trener Roman Podlipnik je uvodno vadbo namenil veleslalomu, ki je morda v tem hipu celo Jernejeva paradna disciplina.

Moški slalom, 14. marec
1. tek: 9.30 – 12.30 (01.30 – 4.30)*
2. tek: 14.00 – 15.30 (6.00 – 7.30)*

Moški veleslalom, 17. marec
1. tek: 9.30 – 12.30 (1.30 – 4.00)*
2. tek: 14.00 – 15.30 (6.00 – 7.30)*

„Trening je bil dober. Bilo je toplo, na sneg pa sem se hitro navadil,“ je bil 17-letni Hrušičan zadovoljen po prvem treningu. Vrhunec dneva pa je bil slovesen dvig slovenske zastave v paraolimpijski vasi. „Bilo je prijetno, navdušil me je bogat kulturni program. Ko pa so dvignili zastavo, sem bil zelo ponosen,“ je še povedal Jernej, ki jutri nadaljuje s treningi.

„Pogoji za trening so bili danes s stališča vremena zelo dobri. Kljub kar visokim temperaturam so obeti, da proga zdrži tudi bolj ekstremne razmere, dobri. Malo manj smo zaenkrat zadovoljni s količino treninga, ki jo tekmovalci tehničnih disciplin trenutno lahko dobijo v alpskem centru, saj večina tekmovalnega prostora trenutno pripada tekmovalcem hitrih disciplin, ki z uradnim treningom smuka tekmovališče z jutrišnjim dnem tudi pripravljajo na prve boje za paraolimpijske medalje. Tako tekmovalci v nekaj več kot dveh urah treninga na progi, opravijo zgolj 4-5 voženj. Kljub temu je Jernej danes prve zavoje in prilagoditev na snežno podlago ter novo tekmovališče dobro prestal in pokazal nekaj dobrih voženj. Jutri ekipa nadaljuje s treningom slaloma,“ pa je svoje dodal še Gal Jakič, pomočnik glavnega trenerja Podlipnika.

Print Friendly, PDF & Email