Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič je v kategoriji KL2 v polfinalu zasedel četrto mesto in tako v nedeljo ne bo več nastopil, saj bodo prireditelji zaradi 18 tekmovalcev v konkurenci izpeljali le veliki finale najhitrejših devetih.

Fabčič je delovno popoldne začel s kvalifikacijami, kjer so si direkten nedeljski nastop v finalu priborili Avstrijec Markus Swoboda, Italijan Federico Mancarella in Srb Vuk Radovanović. Fabčič je bil z 49.451 dovolj hiter za polfinale. V drugi kvalifikacijski skupini so direktno v finale napredovali Britanec Nicholas Breighton, Ukrajinec Mikola Syniuk in Nemec Ivo Kilian.

V polfinalu so bile na voljo še tri vozovnice za finale, priborili so si jih Britanec David Phillipson, Ukrajinec Velhun Volodymyr in Poljak Robert Studzizba. Fabčič je bil četrti, za tretjim mestom in finalom pa je zaostal 713 tisočink sekunde!

„Lahko sem zadovoljen z rezultatom glede na to, kako se je odvijala sezona. V polfinalu sem dal vse od sebe, iztisnil sem še zadnje atome moči, da bi prišel do finala,“ je še dodal Fabčič, ki bo izpustil letošnjo svetovno prvenstvo.

Print Friendly, PDF & Email