Prihodnji ponedeljek se v Dublinu prične evropsko prvenstvo v paraplavanju. Slovenske barve bo zastopal 29-letni Darko Đurić, ki se bo preizkusil v 50m, 100m in 200m prosto ter na 50m delfin.

„Že tretji teden smo na pripravah na Portugalskem v mestu Rio Maior. V teh dneh smo že pošteno spustili treninge, saj se tempira forma. Zdaj namesto desetih treningov opravim le sedem.
Obseg dela je fokusiran na občutek, manj na bazo,“ pove Darko, ki v četrtek potuje v Dublin, ki bo gostil evropsko prvenstvo.

Napovedi nehvaležne

„Forma je dobra, precej blizu pa sem osnovnemu cilju, da se približam osebnim rekordom. Po zadnjih podatkih imam prvi čas na 50, 100 in 200 prosto. A napovedi so vedno nehvaležne. Bistveno je, da bom na dan tekme pravi. Potem se lahko nadejamo lepemu rezultatu,“ napoveduje Darko, ki je vesel, da je za njim obdobje, ko mu ni manjkalo nastopov in tekmovanj. Za nameček pa že od novembra lani trenira z nizozemsko reprezentanco.

Komaj čaka nastop

„Prepričan sem, da na pravi način tempiramo formo. Komaj pa že čakam, da skočim v vodo! S konkurenco se ne obremenjujem, mislim nase,“ še dodaja naš as, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu na Portugalskem osvojil srebro na 100 m prosto in bron na 200m prosto. Na paraolimpijskih igrah v Riu pa je bil dvakrat četrti (200m in 50m prosto), 5. na 100m prosto in 8. na 50m delfin.

Urnik Darkov tekem v Dublinu

Prva tekma na Irskem ga čaka v ponedeljek, 13.8, ko bo plaval na 100m prosto. V torek, 14.8., se bo pomeril na 50m prosto. Sreda in četrtek bosta minila za Darka brez nastopov. V bazenu bo vnovič v petek, 17.8., ko bo plaval na 200m prosto. Evropsko prvenstvo bo sklenil 19.8. na 50m delfin.

Print Friendly, PDF & Email