Včeraj je v Anglijo odpotoval tudi Gorazd Vecko, selektor britanske namiznoteniške reprezentance, ki po dveh tednih počitka nadaljuje z delom.

Med 9. in 18.9.

„Do prvih dni septembra bomo trenirali v Sheffieldu, potem pa prihajamo v Slovenijo, saj bo Laško med 9. in 18. septembrom gostil izjemno velik trening kamp pred svetovnim prvenstvom SPINT2018,“ napoveduje Vecko, ki je tudi tehnični direktor svetovnega prvenstva v Celju in Laškem, ki se začne 15. oktobra.

V Laškem bodo trenirale reprezentance Velike Britanije, Nemčije, Norveške, Hrvaške, Srbije, Slovenije, Slovaške, Turčije in Združenih držav Amerike. „Sodelovalo bo več kot 60 igralk in igralcev, ki bodo imeli izvrstne sparing partnerje, med drugim tudi slovensko mladinsko reprezentanco, morda celo člane,“ dodaja Vecko.

Turnir v Pekingu

Z delom nadaljuje tudi konkurenca. Medtem ko je Evropa večino dela opravila do junija in potem počivala, je v Aziji drugače, kjer so imeli manj aktivnosti maja in junija, več pa sedaj. Pred prihodom na SPINT 2018 jih čaka še močan turnir v Pekingu.

Prvi po letu 1978

„Zavedam se, da nas čaka velik organizacijski zalogaj, a sem povsem miren. Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite se je že večkrat izkazala kot izvrsten organizator,“ je optimistično razpoložen Vecko, ki spomni, da je to dejansko prvo svetovno prvenstvo v namiznem tenisu v Sloveniji po letu 1965, ko je Ljubljana v Hali Tivoli gostila takratno svetovno prvenstvo.

SPINT2018 bo potekal med 15. in 21. oktobrom!

Print Friendly, PDF & Email