Jutri se v Dublinu začne evropsko prvenstvo v paraplavanju, kjer bo Slovenijo zastopal Darko Đurić. V četrtek je prispel na Irsko, v petek pa se ju je pridružil še trener Gregor Nahtigal, ki ga bo spremljal in mu pomagal z izkušnjami na tem tekmovanju.

Darko je v petek prvič preizkusil bazen, opravil je z jutranjim treningom, tokrat še vedno pod taktirko nizozemskega trenerja Sandera Nijhuisa, s katerim je potem vadil še dvakrat.

V pričakovanju tekme

„Počutje je dobro. Veselim se tekem, ki me čakajo, saj imam letos že precej izkušenj s tekmami. Ko se počutiš v bazenu doma, je tudi plavanje lažje,“ je povedal Darko, Gregor Nahtigal pa je dodal: „Vsi tekmovalci so pripravljeni zelo dobro, tudi Darko, ki je bil letos skozi sezono del nizozemske ekipe in vidi se, da je dozorel. Tukaj sem zato, da se bo Darko lahko nemoteno posvetil temu za kar je tukaj, tekmi.“

Urnik Darkov tekem v Dublinu

Prva tekma na Irskem ga čaka v ponedeljek, 13.8, ko bo plaval na 100m prosto. V torek, 14.8., se bo pomeril na 50m prosto. Sreda in četrtek bosta minila za Darka brez nastopov. V bazenu bo vnovič v petek, 17.8., ko bo plaval na 200m prosto. Evropsko prvenstvo bo sklenil 19.8. na 50m delfin.

Dvakrat pri kolajni 2016.

Leta 2016 je evropsko prvenstvo potekalo na Portugalskem, Đurić pa je osvojil dve medalji, srebro na 100 m in bron na 200 m prosto.

Print Friendly, PDF & Email