Jutri se na na Poljskem v mestu Lomianki končuje evropsko prvenstvo v športnem paraplesu, odkoder prihajajo dobre novice.

Amir do 3., Nastija pri 2.

Nov dan, nova medalja za Slovenijo. Nastija Fijolič in Amir Alibabić sta v kategoriji duo latin 1 dosegla 2. mesto. Amir je tako osvojil že svojo 3. kolajno na letošnjem evropskem prvenstvu, Nastija je pri dveh!

Veseli obiska

Drugi dan evropskega prvenstva je našo izbrano vrsto obiskala predstavnica slovenske ambasade v Varšavi ga. Maja Šegota, ki je navdušeno navijala za Nastijo in Amirja, ki sta odlično odplesala svoj duo nastop v latinskoameriških plesih, so sporočili iz našega tabora, nad katerim bdi glavni trener Andrej Novotny.

 

Slovenija nastopa v postavi:
– Nastija Fijolič (single women freestyle 1)
– Amir Alibabič (single men freestyle 1, single men 1)
– Nastija Fijolič in Amir Alibabič (duo latin 1, duo freestyle 1)
– Sara Štirn in Nino Batagelj (combi freestyle 1, combi standard 1)
– Nastija Fijolič in Klemen Pirman (combi standard 1)

Dober uvod v EP

Spomnimo: že prvi dan je Slovenija navdušila in priborila dve kolajni!

Amir Alibabič je v single men freestyle 1 zasedel izvrstno 2. mesto. Nastija in Amir pa sta v duo freestyle 1 prav tako pristala na 2. mestu in tako zaokrožila uspešen prvi dan prvenstva Stare celine.

Sara Štirn in Nino Batagelj sta v kategoriji combi freestyle 1 dosegla 9. mesto. Nastija Fijolič je v single women freestyle 1 prav tako pristala na 9. mestu.

V nedeljo zaključek

Tretji in zadnji dan bo na delu celotna ekipa. Tekmovali bodo Amir Alibabič (single men 1), Sara Štirn in Nino Batagelj (combi standard 1) ter Nastija Fijolič in Klemen Pirman (combi standard 2).

Print Friendly, PDF & Email