Jutri, v torek, se v Beogradu začenja evropsko prvenstvo v parastrelstvu. Nastopila bo tudi Slovenija, katere barve bodo zastopali Franc Pinter Ančo, Franček Gorazd Tiršek in Damjan Pavlin. Zavoljo zdravstvenih težav bo manjkala Veselka Pevec, reprezentanco vodi selektorica Polona Sladič, ki ji asistira pomočnik Aleš Kosmač.

2013. Tiršek bronast

To je sploh prvo evropsko prvenstvo po letu 2013, ki je bilo v Španiji, kjer je srebrni s paraolimpijskih iger v Londonu Franček Gorazd Tiršek osvojil bronasto kolajno v disciplini zračna puška R4, slovenski uspeh pa je s četrtim mestom dopolnil njegov reprezentančni sotekmovalec Damjan Pavlin.

Zdaj je evropska elita v Srbiji.

Brez ekipe v SH2

„Ta termin evropskega prvenstva nam ne ustreza, zanj smo izvedeli sredi avgusta, ko smo sezono na pol končali. Zato je bilo treba drugače načrtovati in temu prilagoditi plan dela. Žal smo na evropsko prvenstvo odšli v nepopolni postavi. Veselka Pevec okreva po operaciji in zlomu noge. Zato tudi nimamo ekipe v konkurenci SH2 (tekmovalni razred; op.a.). Tudi kvote za paraolimpijske igre se tu ne bodo delile, se pa bomo borili za medalje!“ napoveduje glavna trenerka Polona Sladič.

„Evropsko prvenstvo je tu. Zadnji dni smo vadili na domačem strelišču. Forma je dobra, leže malce boljša. Upam na najboljše. Je pa res, da je evropsko prvenstvo prišlo nenapovedano. Malo časa je bilo za priprave,“ je pred prvenstvom Stare celine razmišljal Damjan Pavlin (nastopil bo v disciplinah  R4 – zračna puška stoje, R5 – zračna puška leže, tekmovalni razred SH2).

Domača tekma

„Tekmovanje v Beogradu je izven načrtov, ki smo jih imeli. A gre za našo domačo tekmo. Če potuješ na drugo celino, se moraš navaditi na časovni zamik, klimo, hrano. V Beogradu je za nas praktično domače. Pred evropskim prvenstvom sem sproščen, pričakujem, da bom temu primerno nastopil. Računam na dobre rezultate. V tem letu sem imel nekaj zdravstvenih težav, predvsem s hrbtom oz. njegovim ledvenim delom. Zato pazim, da ga ohranjam v dobri kondiciji,“ se novih uspehov nadeja Tiršek, ki bo nastopil v disciplinah  R4 – zračna puška stoje in R5 – zračna puška leže.

„Na evropskem prvenstvu pričakujem dobre rezultate in preboje v finale stoje,“ dodaja kratko in jedrnato izkušeni Franc Pinter Ančo (tekmovalni razred SH1, disciplini R1 – zračna puška stoje in R3 – zračna puška leže), ki bo jutri ob 9.30 tudi prvi na strelišču.

Urnik tekmovanj (kvalifikacij) na EP v Beogradu:

4.12.
R1 zračna puška stoje (9.30)
R4 zračna puška stoje (12.15)

5.12.
R3 zračna puška leže (12.15)

6.12.
R5 zračna puška leže (12.00)

:: Tekmovanje v živo (rezultati)

Print Friendly, PDF & Email