Tretji december je za mednarodni dan invalidov oktobra 1992 z resolucijo razglasila Generalna skupščina Združenih narodov, z namenom, da bi v najširši družbi spodbudila vedno boljše razumevanje problematike, povezane z invalidnostjo.

Na svoj družbeno odgovoren način so ta dan obeležili tudi v KK Krka, kjer so sinoči dobili poseben obisk. Ob koncu treninga sta se ekipi v dvorani pridružila Robi Bojanec in Žiga Kobaševič. Robi je reprezentant Slovenije v košarki na vozičkih, sicer pa domačin iz Ždinje vasi, tudi član Društva paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter ambasador programa Postani športnik, ki sta ga skupaj razvila Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Lidl Slovenija.

Žiga je selektor slovenske reprezentance v košarki na vozičkih.

Predstavila sta šport invalidov ter specifike košarke na vozičkih, ki je med invalidi priljubljen šport.

„S športom invalidov se srečujem, večkrat sem že bil povabljen na turnirje košarke na vozičkih, ki jih organizirajo v Novem mestu. To je košarka, nas vse pa zanimajo tudi drugi vidiki in oblike tega športa. Tokratni obisk Robija in Žige je bil prijetna popestritev treninga,“ je povedal trener Simon Petrov. V imenu kluba se je gostoma za obisk zahvalil kapetan Jure Balažić, ki jima je izročil tudi skromni pozornosti.

„S treninga in predstavitve košarke na vozičkih odhajam z dobrimi vtisi. Igralci so bili navdušeni, na koncu pa smo dobili tudi vabilo, da se jim pridružimo na kateri izmed tekem,“ pa je dodal Robi Bojanec. Podobno pa je razmišljal tudi selektor Kobaševič.

Print Friendly, PDF & Email