„Slabo vreme nas je ustavilo, Jernej Slivnik je ostal brez treh tekem, nadaljujemo z delom po ustaljenem programu,“ je po podaljšanem vikendu v avstrijskem Pitztalu povedal Roman Podlipnik, trener Jerneja Slivnika, ki bi moral nastopiti na dveh tekmah nemškega državnega prvenstva in tekmi za evropski pokal.

Obetavno

„Odpeljal je en tek na prvi tekmi, ki pa so jo potem odpovedali. Vožnja je bila dobra, kar je pomembno za Jernejevo samozavest,“ nadaljuje Podlipnik, ki ga zdaj z Jernejem čaka dober mesec trdega treninga in priprava za vrhunec sezone!

Slovenija soorganizator svetovnega prvenstva

Januarja ga naprej čakata tekmi svetovnega pokala v Zagrebu (16. in 17.1.), temu pa sledi domače svetovno prvenstvo. Kranjska Gora bo v sodelovanju z italijanskim smučiščem Sella Nevea med 21.1. in 1.2. gostila svetovno prvenstvo v paraalpskem smučanju, v Podkorenu bosta na sporedu tehnični disciplini (slalom in veleslalom), v Italiji smuk in superveleslalom, ki pa ju bo Slivnik izpustil.

Kranjska Gora bo 3. in 4. februarja vnovič prizorišče tekem svetovnega pokala.

Uspešen debi

Hrušičan Jernej Slivnik, tudi dijak jeseniške gimnazije, je letos marca uspešno prestal krst na paraolimpijskih igrah. V veleslalomu je odstopil, na slalomu je zasedel 12. mesto, kar je tudi najvišja uvrstitev slovenskih paraolimpijcev, ki so zastopali barve Slovenije.

Jernej Slivnik je tudi eden od 12 ambasadorjev programa Postani športnik, ki sta ga z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnost skupaj razvila Zveza za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite in Lidl Slovenija.

Jerneja podpira tudi Združenje slovenskih žičničarjev – GIZ, Zbornica gorskih centrov.

Print Friendly, PDF & Email