S sistematičnimi in načrtnim delom na terenu novo etapa razvoja doživlja program Postani športnik, ki sta ga skupaj razvila Zveza za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite in Lidl Slovenija. Z namenom vzpostavitve dolgoročnega sistema in pogojev za vključevanje mladih invalidov v športne aktivnosti.

Koordinacija in sodelovanje

Sodelovali so Meta Mačus, vodja Regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije, Mira Jakin, članica KŠR ter koordinatorka programa Postani športnik na področju Severne Primorske, Andraž Čeligoj, športni pedagog na URI Soča, Sara Marinc, predstavnica Športnega društva GO ŠPORT Nova Gorica, Valter Adamič, koordinator projekta Občina po meri invalidov Nova Gorica in Gregor Gračner, podpredsednik ZŠIS-POK in vodja programa Postani športnik.

„Predstavili smo vse ugotovitve, tudi s področja osnovnega in srednjega šolstva, ki smo jih v minulem letu v povezavi s programom Postani športnik zbrali na ZŠIS-POK. Pojasnili smo, kako si predstavljamo sodelovanje in koordinacijo med lokalno skupnostjo in športniki invalidi ter organizacijami, ki bi lahko izvajale programe. Tu smo tudi zato, da pomagamo naučiti lokalna društva, da bodo na tej stopnji prišla do finančnih sredstev. Naš pedagog Andraž pa je predstavil tudi učinkovit primer vključevanja rehabilitirane osebe v športno aktivnost,“ je po srečanju povedal Gregor Gračner.

Pomagati in naučiti lokalna športna društva

„Po konkretni predstavitvi smo dobili konkreten vpogled v stanje športa invalidov oz. oseb, ki bi se ukvarjale s športom v osnovnih in srednjih šolah. Govorili smo tudi o implementaciji dela, ki bi ga opravljali z bazo, ki jo imamo na voljo in kako jo vključiti. Najlažje oz. najbolj primerno bo to prek lokalnih športnih društev, ki pa jim bo treba prek občinskega financiranja zagotoviti sredstva. Da se to zgodi, pa bo potrebnih še nekaj sestankov,“ pa je pristavil Andraž Čeligoj, športni pedagog na URI Soča

V petek, 11. januarja, bo podoben sestanek gostilo Celje.

Print Friendly, PDF & Email