Na Na Žlebeh (smučišče Sella Nevea) so v četrtek podelili še zadnjih 12 kompletov medalj v superkombinaciji in superveleslalomu na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju športnikov invalidov.

Dvojni program

Ker je vremenska napoved za prihodnje dni tako slabo, so organizatorji združili dve tekmi. Uvodoma je bil na sporedu super G, ki je štel dvojno: v prvi vrsti za medalje v super G-ju, skupaj s slalomom pa še za kolajne v superkombinaciji.

V super G-ju so slavili Britanka Menna Fitzpatrick in Italijan Giacomo Bertagnolli (slepi in slabovidni), Nemka Anna Schaffelhuber in Nizozemec Jeroen Kampschreur
Med stoječimi sta bila najhitrejša Francozinja Marie Bochet in Švicar Theo Gmur.

Superiorni dvojec

Zlato v superkombinaciji pa so osvojili Avstralka Melissa Perrine in Italijan Giacomo Bertagnolli (slepi in slabovidni), francoski dvojec Marie Bochet&Arthur Bauchet (stoječi smučarji) ter Japonka Momoka Muraoka in Nizozemec Jeroen Kampschreur.

Tokratno svetovno prvenstvo sta zagotovo obeležila Francozinja Marie Bochet in Nizozemec Jeroen Kampschreur, ki sta osvojila po pet zlatih kolajn!

Odpade v Kranjski Gori

Zavoljo vremenske napovedi pa ne bo dveh tekem svetovnega pokala v Kranjski Gori, ki bi morali biti v nedeljo, 3., in v ponedeljek, 4. februarja. Tekmi iz Slovenije bosta prestavljeni v Švico.

Print Friendly, PDF & Email