Šport mladim invalidom prinaša veliko. Prek gibanja razvijajo svoje zmožnosti, krepijo samopodobo ter zvišujejo kakovost življenja. Da bi jih pri tem še bolj spodbudili, je Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite v sodelovanju z Lidlom Slovenija razvila program Postani športnik, s katerim želi vzpostaviti dolgoročni sistem za vključevanje mladih invalidov v šport.

Regijski posveti

V okviru program se bodo razvijale raznolike aktivnosti, med drugim tudi regijski strokovni posveti po Sloveniji. Na posvetu, kjer smo združili Savinjsko, Pomursko in Podravsko regijo, bomo s strokovnjaki in primeri dobre prakse razložili, kako uspešno integrirati ter motivirati mlade invalide v športne aktivnosti. Tak posvet danes, v četrtek, poteka v Mariboru.

Na posvetu bodo svoje znanje delili Poljanka Pavletič Samardžija (direktorica Direktorata za šport), izr. prof. dr. Tjaša Filipčič (Pedagoška fakulteta, Univerza v Ljubljani), Andraž Čeligoj (športni pedagog, URI – Soča), dr. Boro Štrumbelj (vodja slovenske paraolimpijske odprave na igre v Tokio), Štefan Muraus (nekdanji ravnatelj OŠ Bojana Ilicha Maribor) in Timotej Šoš (ambasador programa Postani športnik in igralec bocce).

Udeležence posveta bo uvodoma pozdravil podžupan Mestne občine Maribor, dr. Samo Peter Medved.

Print Friendly, PDF & Email