Doma London 2012
Paraolimpijske igre London 2012
Vrhunci letošnjih Paraolimpijskih iger London 2012 Print
Prispeval Špela Rozman   
Wednesday, 05 December 2012 11:35

Share
Last Updated on Friday, 07 December 2012 10:23
 
Topli sprejemi paraolimpijske delegacije London 2012 Print
Prispeval ZŠIS-POK   
Thursday, 13 September 2012 16:56

Danes, 13.9.2012, je Paraolimpjska delagacija London 2012 bila deležna kar dveh sprejemov.
V ljubljanski mestni hiši jih je toplo sprejel in jim čestital za uspehe Župan MOL g. Zoran Janković.
Na Brdo pri Kranju pa jim je srečo in lepe besede namenil predsednik RS dr. Danilo Türk s soprogo Barbaro Miklič Türk.


Foto: Jana Čander (ZŠIS-POK)

Share
Last Updated on Thursday, 13 September 2012 17:21
 
Hvala vsem podpornikom! Print
Prispeval ZŠIS-POK   
Thursday, 13 September 2012 09:14

Hvala vam, da ste s svojo aktivnostjo v času paraolimpijskih iger pomagali razviti spletna socialna omrežja športa invalidov. Mnogo vas je sodelovalo preko strani facebook.com/sportinvalidov in preko Facebook strani športnikov, trenerjev in ostalih…

S tem smo zasejali seme, da bomo lahko v boljšem medsebojnem kontaktu in da bomo lahko spremljali dosežke naših športnikov in tudi razvijali nove programe za mlade invalide.

Pri tem vas vabimo, da tudi sami direktno pišete/objavljate na strani facebook.com/sportinvalidov.

Upamo, da bo tudi zaradi socialnih omrežij več invalidov vključenih v šport. Veliko, veliko premalo mladih invalidov je vključenih v šport!

Tako interesenti kot ponudniki si poglejte možnosti vadb v športu invalidov na strani www.parasportnik.si/Vadbe.aspx

SMO NA:
Twitter- ju: @paralympicsSLO #npcslo
Fecebook-u: www.facebook.com/sportinvalidov
www.parasportnik.si/Vadbe.aspx

Hvala vsem za podporo!

Share
Last Updated on Thursday, 13 September 2012 09:16
 
Slovenska paraolimpijska delegacija zopet doma Print
Prispeval Špela Rozman   
Tuesday, 11 September 2012 10:54

Včeraj, 10. septembra 2012, se je slovenska paraolimpijska reprezantanca vrnila iz Paraolimpijskih iger. Sprejem na letališču je bil neverjeten. Kljub zamudi letala navijači niso obupali in so z glasnimi kriki pričakali zvezde teh paraolimpijskih iger.

Slike povedo več kot 1000 besed. Hvala vsem za podporo!

 

Foto: Vid Ponikvar SPORTIDA

 

Foto: Damijan Lazar

 

Share
Last Updated on Thursday, 13 September 2012 09:12
 
Še četrti finalni nastop za Đurića in četrto mesto Print
Prispeval Marko   
Saturday, 08 September 2012 13:13

Z današnjim nastopom plavalca Darka Đurića na 200 m prosto v kategoriji 4 so se končale tekme s slovensko udeležbo na paraolimpijskih igrah v Londonu. Đurič je v finalu plavalne preizkušnje zasedel četrto mesto s časom 3,06,84. zmagal je Mehičan Gustavo Martinez Sanchez.

"Za konec je to res moja najboljša uvrstitev. Čestitke zmagovalcu in dobitnikoma medalj. Ni mi uspelo držati ritma z njimi in so upravičili vloge favoritov. Malo sem razočaran, ker nisem plaval rezultata, ki sem si ga zadal; upal sem, da bom šel pod 3:05, čeprav tudi to ne bilo dovolj za medaljo. Zjutraj je bilo videti, da sta šla Francoz in Španec na polno, a sta očitno privarčevala še nekaj moči. Dobro sta odplavala, mi pa bomo delali naprej, da pustimo pečat na naslednjih igrah. Kakšne hude utrujenosti pri meni ni čutiti, se pa malo pozna, da če se v vsaki disciplini uvrstiš v finale, ti to določi nov ritem.  Žal mi je predvsem 100 m prosto, kjer mi je en zavesljaj zmanjkal za medaljo. A vsaka stvar je za nekaj dobra, pa bomo videli, kaj bo. Štirje finalni so več od pričakovanega, pred začetkom smo računali na dva, na 100 in 200 prosto. A smo dokazali, da smo dobro delali. Od osmih nastopov sem šestkrat popravil osebni rekord, kar tudi ni slabo," je skrivnost uspeha dela s trenerjem Borom Štrumbljem razkril Đurić.

Đurić je tako v štirih nastopih na igrah poleg današnjega četrtega mesta zbral še dve peti (na 100 m prosto in 50 m delfin) ter šesto (na 50 m prosto).

V dopoldanskih kvalifikacijah je dosegel čas 3:06,75, kar je njegov nov osebni rekord, s tem dosežkom je bil tretji v svoji skupini, skupno pa to pomeni šesto izhodišče za večerno tekmo. Do želene in potihoma pričakovane medalje ga je po dopoldanskem delu ločila dobra sekunda, najhitreje pa je s prvim delom tekmovanja opravil Mehičan Gustavo Martinez Sanchez (3:02,79).

"Cilj je bil, da se uvrstim v finale. Danes sicer z najslabšim dosežkom doslej, s šestim mestom, a to ni pomembno. Pomembno je, da sem v finalu in kako bom odplaval tam. Upam, da bom še dobil kakšno mesto. Sposoben sem odplavati bolje, kot sem zdaj. Realno je, da lahko pridem do medalje. Ne vem, koliko bodo dodali drugi, a jaz sem sposoben plavati še bolje. Rezerve so povsod. Nisem začel najhitreje, pa tudi zadnjih 50 metrov lahko opravim bolje. Zdaj me čaka počitek in spanje v olimpijski vasi, nato masaža, potem pa spet pot v bazen in finale," je bil zadovoljen 22 letni debitant na igrah


Foto: Vid Ponikvar (SPORTIDA)

Share
Last Updated on Saturday, 08 September 2012 22:39
 
«StartPrev12345NextEnd»

Page 1 of 5
 
Pasica