Doma Projekt Športna mreža enakih
Športna mreža enakih
Delavnica-izobraževanje Delo z mladimi invalidi v športu odlično obiskano Print
Prispeval Jana Cander   
Monday, 01 October 2012 07:47

V okviru projekta Športna mreža enakih se je v soboto, 29.9.2012, na Osnovni šoli Ljudski vrt Ptuj vršila delavnica na temo Delo z mladimi invalidi v športu. V sodelovanju z Društvom za šport invalidov MOST je v športni dvorani potekala praktična predstavitev športa invalidov. Predstavili so se športi: kegljanje in šah slepih in slabovidnih, košarka na vozičkih, odbojka sede, namizni tenis, strelstvo. Po odličnih praktičnih prikazih, so se lahko udeleženci tudi sami preizkusili. S tem dogodkom smo tudi uradno zaključili projekt Športna mreža enakih.

Slike povedo največ:

Na otrokih, ki so sodelovali na predstavitvi športov, so športniki invalidi pustili velik pečat. Še več dni so se v šoli pogovarjali na temo športa invalidov, otroci pa so svoje vtise strnili na risbah.

Barbara Kokol, 4. c razred, Maja Leskovar, 4. c razred, Ana Matič, 4. b razred

Foto: Jana Čander

 

Share
Last Updated on Monday, 26 November 2012 08:37
 
Invalidi še kar s težavami pri dostopu na športne objekte Print
Prispeval STO   
Friday, 28 September 2012 09:42

Ljubljana, 28. septembra (STA) - Slovenski športniki invalidi imajo še vedno težave pri dostopanju na športne objekte in pri uporabi teh za vadbo in tekmovanja, je pokazala raziskava v sklopu projekta Športna mreža enakih, ki ga je Zveza za šport otrok in mladine Slovenije organizirala skupaj z Zvezo za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijskim komitejem in Olimpijskim komitejem Slovenije (OKS).

Osnovni cilj projekta je, da se odpravijo ovire, s katerimi se športniki invalidi srečujejo pri vstopanju in dostopu do športnih objektov ter pri izvajanju športnih programov v teh objektih. A anketa med slovenskimi športniki invalidi je pokazala, da se športniki invalidi srečujejo s številnimi arhitekturnimi ovirami, so sporočili iz OKS. Share

Last Updated on Friday, 28 September 2012 09:46
Read more...
 
«StartPrev12345678NextEnd»

Page 1 of 8