Brescia- v Italiji je 11. Decembra 2011 potekal mednarodni miting, katerega so se poleg italijanske, hrvaške, poljske in romunske reprezentance, udeležili tudi Slovenci. Alen Kobilica, nekdanji supermaneken, ki je nove življenjske izzive našel v športu in Aleš Sečnik, sta v Italijo odšla lovit norme za naslednjo paraolimpijado, Darko Đurić pa preizkusiti formo, saj ima norme že izpolnjene.

Aleš Sečnik je že v prvi disciplini 50m prosto dosegel pričakovani cilj, saj je s časom 1.16.47 priplaval  svojo prvo normo za paraolimpijskie igre v Londonu 2012.  Sledila je še druga norma in sider v disciplini 100m prosto s časom 2:56.52.

Alen Kobilica je imel enake cilje, a je zaradi bolezni, ki ga je iz bazena pregnala za dva tedna, moral slavje preložiti na pomlad, ko bo imel ponovno priložnost posegati po normah. Da pa vendarle rezultatsko napreduje, dokazujeta osebna rekorda v disciplinah 100m prosto 1:13.85 in 100m prsno 1:39.95. Slednjega je popravil kar za trinajst sekund. Na 50m prosto pa je odplaval čas 30.59 in se tako povzpel za nekaj mest navzgor po svetovni lestvici.

Glede na to, da ima Darko Đurić že izpolnjene vse štiri norme in sicer v disciplinah 50, 100 in 200m prosto, ter 50m delfin, je na to tekmo odšel neobremenjen. V šprintih na 50m prosto in delfin mu je nagajala njegova utrujenost. Odplaval je zelo povprečna rezultata. V disciplini 200m prosto je vendarle odplaval bolje in se približal osebnemu rekordu, da pa treningi niso bili za manj, je za konec za 7 stotink popravil še osebni rekord v disciplini 100m prosto, ki zdaj znaša 1:36.75.

V Italiji je tako slovenska plavalna ekipa ponovno dokazala, da iz tedna v teden napreduje. Mogoče pa se le izkaže, da boste lahko v Londonu navijali za več kot enega plavalca.

Print Friendly, PDF & Email