Poljski Elblag, mesto na severu te države, bo med 16. in 22. septembrom gostil evropsko prvenstvo v sedeči odbojki. Na tekmovanju bo nastopila tudi slovenska ženska reprezentanca, ki ima tudi to pot visoke apetite in cilje.

130829_logo_odbojka_00

Konkurenca na EP

Slovenke bodo na evropskem prvenstvu igrale v skupini A, kjer jo čakajo tekme proti Nemčiji, Ukrajini in Hrvaški; v skupini B se bodo merile Nizozemska, Rusija, Madžarska, Poljska in Finska.

Po dvakrat na dan

»Dobro treniramo, minuli vikend smo bili cel čas v dvorani, pa tudi sedaj imamo po dva treninga na dan,« pravi selektor Simon Božič, ki pohvali svoje varovanke:

»Zelo so prizadevne, heca ni, vesel sem, ker se zavedajo, kako pomembno tekmovanje je pred nami.«

Pomoč iz Ljubljane in Nove Gorice

Na pomoč ženski izbrani vrsti pa so prišli tudi fantje iz Ljubljane, ki so zbrani v ekipi Paras, naši ženski reprezentanci pa so na voljo za vse sparing tekme, po novem pa se jim pridružita še dva igralca iz Nove Gorice. »Tudi fantje so začeli migati, všeč jim je naš način dela, vzdušje pa je odlično,« doda Božič, ki spremlja tudi konkurenco.

Nemke spet igrale

Nemke so pred dnevi zaigrale skupaj prvič po dveh letih. »Merile so se z Nizozemkami, ki so posnele obračun, zato bom lahko kmalu videl Nemke na delu,« nadaljuje Božič.

V slovenskem taboru pa imajo sedaj nekaj težav s poškodbami. Suzana Ocepek si je poškodoval prst na roki, 14 dni ni trenirala, Lena Gabršček pa ima težave s stegensko mišico, vse skupaj pa rešujejo s posebnimi terapijami in fizioterapijo.

Print Friendly, PDF & Email