»Pričakovanja z uvrstitvijo do vključno 5. mesta je bila edino pravilna, saj smo vedeli, da smo v svetovnem vrhu,« pravijo v taboru Alena Kobilice, ki je izredno zadovoljen z nastopom na evropskem prvenstvu (4. je bil minuli vikend), to pa je izvrstna popotnica v borbi za nastop na svetovnem prvenstvu in s tem možnostjo odhoda na paraolimpijske igre v Riu 2016.

140626_kobilica_00

V Evropi je doma elita

»Osvojeno 4. mesto med konkurenco je pravzaprav uspeh med svetovno elito, saj so vsi  najboljši ravno iz Evrope in je tako bilo evropsko prvenstvo hkrati tudi svetovno prvenstvo,« nadaljuje Kobilica.

Rezerve v teku

»Tekmovanje ocenjujem kot odlično rezultatsko, samo tekmovanje pa je pokazalo, da imamo še rezerve v tekaškem delu, kar je tudi posledica nezgod pred samim odhodom.  Udarec v glavo teden dni pred prvenstvom (šivana glava) in natrgana mečna mišica nam je onemogočila zaključek priprav na EP, pa vendar smo dosegli odličen rezultat in izjemno pomembne točke,« pa dodaja Gregor Nahtigal, trener Alena Kobilice.

140626_kobilica_01

Sanacija poškodbe

V teh dneh je v prvem planu hitra sanacija poškodbe in kvalitetne priprave na svetovno prvenstvo konec avgusta. Pred tem pa čaka ekipo 5.7. še tekmovanje v Italiji ITU za svetovni pokal.

Print Friendly, PDF & Email