Na Poletnih svetovnih igrah v Los Angelesu sta ostala še dva tekmovalna dneva, Slovenija pa ima do danes 19 medalj. V zadnji noči sta dve zlati dodali še Vanja Zelenik na 800 metrov in Neža Perdih na 100 metrov. S tekmovanji sta končala tudi kolesarja, za katera je bila zadnja disciplina cestna dirka na 10 km. Veronika Verboten je prišla od novega odličja – po bronu na 5 km je tokrat šla še stopničko višje in osvojila srebro. Jan Lukanič je končal na 6. mestu, a ima njegov bron na 25 km zlat lesk. Nogometaši so v razburljivi tekmi šele po streljanju kazenskih strelov ugnali Pakistan s 3:1 (po rednem delu je bilo 0:0) in se bodo drevi za zlato medaljo borili z ekipo z britanskega otoka Man.

3107_medalja

Plavalci so sklenili tekmovanja z nastopom Žige Kosa na 50 metrov prosto, kjer je bil šesti. Zdaj čakajo le še na sklepno slovesnost, ki bo v Los Angelesu v nedeljo zvečer. Medtem pa so atleti še v nizkem štartu za finala. Srebro je v zadnji noči dodal Martin Dernovšek v skoku v višino z osebnim rekordom 165 cm. Čaka ga še finale v skoku v daljino, ki bo na sporedu jutri, ko bo na vrsti še zadnja atletska disciplina – štafeta 4×100 metrov. Danes bosta v atletskem sporedu tekmovala še Bine Koren v metu kopja in Neža Perdih na 200 metrov. 

Danes bo v judu v sklepnih bojih tekmovala tudi Katarina Šimbera, medtem ko je Anže Zalaznik igre sklenil na 4. mestu. Končani so tudi posamični boji v balinanju in namiznem tenisu, kjer sta naši predstavnici dodali vsaka svojo medaljo – balinarka Brigita Grom srebrno, namiznotenisačica Franja Pšeničnik pa takisto bron. Obe čaka še nastop v mešanih dvojicah. 

Sproti pa o dogajanju v LA na FB profilu Specialci.

Print Friendly, PDF & Email