Do začetka paraolimpijskih iger v Riu je ostalo še točno 135 dni, ki bodo pestri, polni pričakovanj, treningov, odrekanj in načrtovanj. Iz dneva v dan pa je tudi jasnejša slika delegacije, ki bo dostojno zastopala barve Slovenije v Braziliji. Komisija za tekmovalni šport pri Zvezi za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskem komiteju je na svoji 16. redni seji potrdila kandidate za paraolimpijske igre Rio 2016.

Rio 2016

Znane panoge

Po neuspešnem poskusu ženske reprezentance v odbojki sede bo Slovenija v Riu predvidoma nastopila v petih športnih panogah: strelstvu, plavanju, kolesarstvu, parakajaku in atletiki.

Lista kandidatov za paraolimpijske igre v Riu 2016:

 

 

strelstvo (potrjene štiri kvote):

– Franc Pinter
– Damijan Pavlin
– Franček Gorazd Tiršek
– Veselka Pevec

plavanje (potrjena ena kvota):

– Darko Đurić

kolesarstvo (potrjena ena kvota H5):

– Primož Jeralič
– David Kuster (oddana vloga za bipartitno povabilo)

parakajak (neuradna kvota po diskvalifikaciji Portoričana Eddija Montaneza na zadnjem svetovnem prvenstvu, kvota pripada Sloveniji):

– Dejan Fabčič

atletika (znano bo 30.6.2016):

– Henrik Plank (A norma)
– Sandi Novak (A norma)
– Jana Führer (B norma)

Fabčič navdušen

„Pričakovali smo namreč, da se bom za preostale kvote boril maja na svetovnem prvenstvu v Duisburgu. Vendar so po natančnem pregledu posnetkov lanskega prvenstva v Milanu, ugotovili, da je bil tekmovalec na 6. mestu napačno klasificiran. Tako je ena od šestih kvot, ki so ji razdelili lani, pripadla meni, kot sedmouvrščenemu oz. prvi rezervi. Na tem mestu moram dati vso pohvalo klasifikatorjem, ki so pri delu zelo natančni in ugotavljajo simuliranje invalidnosti tudi po videoposnetkih po tekmovanju. Kakorkoli, glede na veliko željo po nastopu na paraolimpijskih igrah sem bil kvote vesel, saj to pomeni mirnejše nadaljevanje priprav in sezone,“ je po veseli novici dejal parakajakaš Fabčič.

Mihorko bo vodja

Vodja odprave bo mag. Branko Mihorko, pomočnica pa Špela Rozman Dolenc. Delegacijo bo iz Ljubljane odpotovala proti Riu 31. avgusta, vrnila pa se bo 21. septembra.

Treniraj z

V želji po dodatni promociji športa invalidov pa prav jutri, v torek, v Radovljici (ob 10. uri na tamkajšnjem bazenu), začenjamo z akcijo Treniraj z. S pomočjo medijev bi radi širši javnosti na licu mesta predstavili vadbo naših vrhunskih športnic in športnikov. Uvodoma bomo „trenirali“ z Darkom Đurićem, potem pa se bomo z vsemi kandidati družili na vadbi po celi Sloveniji!

Print Friendly, PDF & Email