V Planici se počasi v prekrasnem sončnem vremenu končuje finalni del sezone smučarskih skakalcev. Letošnji nacionalni praznik premore dimenzijo več, tekmovanje najboljših smučarjev skakalcev lahko s posebnega platoja spremljajo tudi invalidi, Planica pa je postala #PlanicaPraznikVseh.

“Letos je praznik smučarskih skokov v Planici bolj prijazno dostopen tudi za invalide. Prišli smo na idejo in zdi se nam potrebno, da planiški praznik pričaramo tudi gibalno oviranim invalidom, ki bodo do nedelje s pomočjo prostovoljcev prišli v sam iztek skakalnice. Zahvala za to gre OK Planica, kjer so prepoznali tudi naše logistične težave v Planici in so jih po svojih najboljših močeh izvrstno odpravili! Tako se bodo športnega praznika v vznožju skakalnice letos veselili tudi invalidi. Projekt so velikodušno podprli Zavarovalnica Triglav, generalni pokrovitelj Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja, Pošta Slovenije in njena odvisna družba EPPS, AMZS, OK Planica in BDF,” je akcijo #PlanicaPraznikVseh pozdravil Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Paraolimpijski komite.

Ambasadorji projekta so Gal Jakič, Jernej Slivnik, Tanja Cerkvenik, Barbara Meglič in Veselka Pevec. V petek je v Planici navijal tudi paraolimpijec Jernej Slivnik, ki so mu ob tej priliki številni segli v roke in mu čestitali za dosežek na paraolimpijskih igrah v Južni Koreji.

Zbrane invalide pa je včeraj obiskal tudi slovenski reprezentant Timi Zajc.

 

Print Friendly, PDF & Email